Нагороди, подарунки і обід у солдатській їдальні: в ОПУ розповіли про поїздку Зеленського на Донбас

Поїздка президента на Донбас відбулася на тлі повідомлень про загострення на сході України і нарощування російської військової присутності навколо українських кордонів

Президент України Володимир Зеленський в перебігу робочої поїздки на Донбас відвідав позиції Збройних сил України, де зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Глава держави поспілкувався з військовослужбовцями, які служать на бойових позиціях. Захисники розповіли президенту про ситуацію на фронті... Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять військових, які загинули у боях за суверенітет і незалежність України. Глава держави вручив українським захисникам державні нагороди та цінні подарунки. Володимир Зеленський пообідав разом з військовослужбовцями у солдатській їдальні. Президент відзначив високу якість страв, якими годують військових», – йдеться в повідомленні.

В ОПУ цитують Володимира Зеленського, який сказав, що «ми пам’ятаємо кожного воїна, який загинув, захищаючи нашу державу».

Your browser doesn’t support HTML5

Зеленський відвідав передову на Донбасі

Поїздка президента на Донбас відбулася на тлі повідомлень про загострення на сході України і нарощування російської військової присутності навколо українських кордонів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські військові отаборилися з технікою неподалік кордону України – CIT

30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Запад-2021» стягує зі всієї території тактичні групи до східних кордонів України. У Кремлі заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинне викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.

Західні союзники України висловили їй свою підтримку. Зокрема, 2 квітня відбулася телефонна розмова президентів США і України Джо Байдена та Володимира Зеленського. За повідомленням Білого дому, «президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України в умовах агресії Росії на Донбасі та в Криму».

Пізніше верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель теж запевнив владу України «у непохитній підтримці ЄС» на тлі агресії з боку Росії.

Про підтримку України на тлі подій на кордоні та на Донбасі висловили також у НАТО.