Путін і Лукашенко обговорили «захист західних кордонів» і «уточнили плани спільних навчань»

Це вже друга зустріч Путіна і Лукашенка після початку російського масштабного військового вторгнення в Україну

Президент Росії Володимир Путін обговорив з Олександром Лукашенком «захист західних кордонів» і «плани спільних навчань».

«Обговорили і питання формування єдиного оборонного простору та забезпечення безпеки наших держав, проаналізували заходи щодо захисту західних кордонів, а також перебіг військово-технічної співпраці, уточнили плани спільних навчань», – сказав після переговорів Путін, якого цитує російське агентство «Интерфакс».

Раніше сьогодні, 12 квітня, Путін заявив, що він не має сумнівів у тому, що цілі так званої «спецоперації» (так у Росії називають повномасштабне вторгнення) в Україні будуть досягнуті. Ці цілі він назвав «шляхетними», зазначивши, що головна з них – «допомога людям на Донбасі».

Це вже друга зустріч Путіна і Лукашенка після початку російського масштабного військового вторгнення в Україну, яке триває від ранку 24 лютого.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Частина авіації РФ перемістилася з Білорусі до аеродрому Брянської області – «Схеми»

Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні. Обстріли житлових районів ведуться з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію». Крім того, Кремль, попри численні свідчення і докази, заперечує, що російські військові цілять у цивільних.

Попри заяви Олександра Лукашенка, що білоруська армія «не брала і не має наміру брати участі в «спецоперації» ( так Росія називає своє військове вторгнення), у Генштабі ЗСУ повідомляли, що неможливо повністю виключити фактичне залучення військ Білорусі до війни РФ в Україні.