Добровольчий рух «ОУН» хоче відставки Авакова після розгрому їхнього штабу в Києві

Микола Коханівський, керівник організації Добровольчий рух «ОУН»

Представники організації Добровольчий рух «ОУН» заявили, що мають намір вимагати відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після розгрому приміщення їхнього штабу у Києві 9 травня.

За словами керівника організації Миколи Коханівського, внаслідок інциденту двоє активістів руху госпіталізовані.

Він анонсував 11 травня акції під стінами МВС.

Вранці 9 травня поліція заблокувала на вулиці Мазепи в Києві офіс організації «Добровольчий рух ОУН», яка планувала завадити проведенню акції «Безсмертний полк» у Києві. Активісти скликали «всіх патріотів» на 9:00 9 травня до станції метро «Арсенальна», щоб, як мовиться в повідомленні організації у Facebook, «зустріти вату по-козацьки», однак через неможливість покинути приміщення, стали кидати з вікон картоплю і пакети з фарбою в колону демонстрантів.

Як розповідають очевидці, близько дев’ятої години ранку в напрямку правоохоронців із вікна офісу Добровольчого руху «ОУН» полетіла димова шашка, через неї ніхто не постраждав, але одразу після цього у приміщення пішло близько двох десятків правоохоронців. Також за півгодини до місця подій приїхала слідчо-оперативна група і склала протокол про порушення.

У День перемоги над нацизмом у Києві та інших містах України була запланована хода під назвою «Безсмертний полк» – акція, яку проводять у Росії щороку у цей день. У Службі безпеки України заявили, що не мають підстав її заборонити, але правоохоронці вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб не допустити провокацій.

Нині організацією акції в Росії займається прокремлівський Загальноросійський народний фронт, після чого почали з’являтися повідомлення, що не всі учасники заходу приходять на нього добровільно. Портрети для участі в акції у Росії можна придбати в магазинах, тобто йдеться вже не про вшанування родичів, а про віддання шани будь-яким учасникам тієї війни.

Росія також сприяє організації акції «Безсмертний полк» у деяких країнах колишнього СРСР.