Київ: жителі ромського табору на Троєщині заявили про ультиматум від людей у формі

Табір ромів на Троєщині в Києві

Жителі стихійного поселення на Троєщині в Києві заявили про вимоги виселитися до кінця тижня і погрози у протилежному випадку зрівняти табір з землею. Про це розповіла у коментарі Радіо Свобода одна з мешканців табору Віра Макова.

За її словами, минулої п’ятниці до поселення прийшли понад десяток молодих чоловіків, частина з яких були у поліцейській формі, частина – у цивільному, вимагали найближчим часом залишити територію табору.

«Сказали, п’ятниця прийде – візьмуть трактор, бульдозер, і розвалять нас (поселення – ред.)», – зазначила жінка.

Наразі у саморобних будівлях із фанери залишаються люди різного віку, в тому числі – діти.

Радіо Свобода надіслало запит до поліції Києва з проханням пояснити ситуацію і очікує на відповідь.

Між тим, 25 квітня видання LB.UA оприлюднило відео нападу на людей, які мешкали у стихійному поселенні на Лисій горі у Голосіївському районі Києва. На відео видно, як натовп молодиків із закритими обличчями женеться за жінками і розпилює на них балончик.

Your browser doesn’t support HTML5

Спалене поселення ромів на «Лисій горі» (відео)

21 квітня Сергій Мазур, що називає себе координатором праворадикальної організації «С14», заявив про «демонтаж» стихійного поселення ромів на Лисій горі і «безпечне спалення» наметів його мешканців. Окрім того, він анонсував «нові рейди».

Напад на ромський табір засудила Українська Гельсінська спілка з прав людини та правозахисна організація Amnesty International.