Порошенко знав про інсценування вбивства Бабченка

Петро Порошенко

Президент Україна Петро Порошенко заявляє, що йому було відомо про інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

«Я ж про це все знав, а ніхто в Адміністрації не знав. Я абсолютно переконаний, що по-іншому не можна було…», – сказав він під час зустрічі з журналістом.

Раніше Порошенко доручив надати Аркадію Бабченку та його родині цілодобову охорону.

Увечері 29 травня поліція повідомила, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. Правоохоронці зазначили, що в нього стріляли в його квартирі, після чого він помер у кареті «швидкої».

Читайте також –​ Інсценування вбивства Бабченка: організатора затримали, виконавець буде свідком

30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що журналіст живий і попросив його зайти до залу прес-центру Служби безпеки України.

Грицак стверджує, що спецслужбі вдалося розкрити план з підготовки вбивства журналіста. СБУ затримала громадянина України Г., якого, за словами Грицака, для організації вбивства найняли російські спецслужби.

Your browser doesn’t support HTML5

Бабченко розповідає про операцію з власним «вбивством» (відео)

Перед цим Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до вбивства Бабченка.

Журналіст залишив свою батьківщину в лютому 2017 року, мав можливість жити в Празі, але обрав роботу ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR у Києві. Він пояснював рішення виїхати з Росії інформацією про можливість відкриття кримінального провадження щодо нього.