Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає Партію регіонів, БЮТ, блок «Наша Україна – Народна самооборона» і Блок Литвина почати переговори про формування коаліції


«Я очікую від лідерів Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко, Блоку „Наша Україна – Народна самооборона“, Блоку Литвина політичної мудрості і кроків до консолідації країни навколо національних пріоритетів», – заявив Віктор Ющенко у середу.


Віктор Ющенко наголосив, що зараз не можна втрачати жодної години часу.

«Я очікую від лідерів Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко, Блоку „Наша Україна – Народна самооборона“, Блоку Литвина політичної мудрості і кроків до консолідації країни навколо національних пріоритетів», – заявив Президент.

«Істинну політичну стабільність ми можемо отримати від політичного порозуміння трьох ключових політичних гравців – Партії регіонів, БЮТ і „Нашої України“», – наголосив голова держави.

«Сьогодні даю доручення Партії регіонів, БЮТ, „Нашій Україні – Народній самообороні“ разом з іншими переможцями парламентських виборів в Україні розпочати попередні політичні консультації щодо формування більшості в українському парламенті і формування уряду України», – сказав він у середу.

Віктор Ющенко зазначив, що результати виборів відповідають настроям українців.

«Впевнений: на цих виборах перемогла демократія, перемогла, власне кажучи, вся Україна. Я вітаю вибір українського народу», – сказав він.

За словами голови держави, політичні сили повинні розробити модель відносин влади і опозиції.

Прем’єр-міністр і лідер Партії регіонів Віктор Янукович підтримав позицію Президента щодо формування парламентської коаліції, яку той висловив у своїй заяві, повідомила прес-служба Партії регіонів.

За цим повідомленням, Партія регіонів від середи починає переговори про формування коаліції й запрошує політичні сили, які проходять до парламенту, приєднатись.

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що її блок залишиться в опозиції у разі створення коаліції між «Нашою Україною – Народною самообороною» і Партією регіонів.

У блоці НУ-НС вважають, що заклик Президента до всіх політичних сил нового парламенту до переговорів про формування більшості не означає заклику до створення у Верховній Раді широкої коаліції.

Матеріали до теми:

• До якої коаліції закликає Президент? • Приємні і неприємні сюрпризи дострокових парламентських виборів (Прямий ефір Радіо Свобода) • Євродепутат: «Всі партії у ВР мають співпрацювати, інакше не буде очікуваного поступу» • За що проголосувала Україна? (Європейська преса) • Розстановка парламентської шахівниці • Українські вибори та польська дуель (огляд польської преси) • ХТО З КИМ І ПРОТИ КОГО? В очікуванні майбутньої коаліції...
XS
SM
MD
LG