Доступність посилання

ТОП новини

Газовий вибух у в Дніпропетровську стався з недбальства «Дніпрогазу»


Про це сьогодні на брифінгу у Дніпропетровську заявив віце-прем’єр України Андрій Клюєв. За словами посадовця, наразі триває слідство, частина осіб, які винні в аварії, затримані, і ймовірно, коло винуватців нещастя буде розширюватись. Газороподільчі пункти мають перевірятись кожні 2 місяці, а газороподільсі пункти Дніпропетровська не перевірялись майже два роки, стверджує міністр. «І в керівництві Міськгазу перебували ті люди, які зовсім не компетентні в цьому питанні».


Про це сьогодні на брифінгу у Дніпропетровську заявив віце-прем’єр України Андрій Клюєв.

За словами посадовця, наразі триває слідство, частина осіб, які винні в аварії, затримані, і ймовірно, коло винуватців нещастя буде розширюватись.

Газороподільчі пункти мають перевірятись кожні 2 місяці, а газороподільсі пункти Дніпропетровська не перевірялись майже два роки, стверджує міністр. «І в керівництві Міськгазу перебували ті люди, які зовсім не компетентні в цьому питанні».

Порушені кримінальні справи

Прокурор області Володимир Шуба додав, що сьогодні правоохоронці порушили низку кримінальних справ щодо недбальства посадових осіб «Дніпрогазу». Як він зауважив, наразі описане майно підприємства на суму 8 млн грн, вживаються заходи щодо накладення арешту на рахунки компанії.

Також прокурор спростував версію щодо стороннього втручання в роботу газорозподільчого пункту на житловому масиві «Перемога» та поінформував, що незадовго до вибуху з місця події від’їхали саме працівники міськгазу, а не сторонні особи.«Один із тих, хто був у цій машині і займався цим питанням, уже в камері», – додав прокурор.

Тривають перевірки щодо фактів реагування газових служб на повідомлення людей про відчутний запах газу в оселях.

Міністерству юстиції України доручено підготувати позов від імені Кабінету міністрів до компанії «Дніпрогаз» щодо відшкодування збитків, завданих аварією у Дніпропетровську.

Усі мешканці будинку на Мандриківській, 127 визнані потерпілими, і всі вони мають отримати компенсації житла та майна.

Безкоштовна медична опіка потерпілим

Тимчасовово виконуючий обов’язки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар заявив сьогодні, що лікарні міста повністю забезпечені державними коштами для надання потерпілим безкоштовної медичної допомоги.

Раніше, лікарі виписували потерпілим рецепти. Ці лікарі, каже пан Бондар будуть звільнені, головним лікарям лікарень будуть оголошені догани.

Тим часом урядова комісія вирішила, що будинок, який потерпів від вибуху побутового газу 13-го жовтня буде повністю демонтовано.Ці роботи розпочнуться 16-го жовтня, у другій половині дня.

За його словами, через навислі конструкції також утруднені рятувально-пошукові роботи, під завалами можуть лишатися ще 8-9 людей. Число жертв незмінне – 15 людей.

Матеріали до теми:

• ФОТОГАЛЕРЕЯ: Зруйнований будинок, зруйновані життя. Трагедія в Дніпрпетровську.

• Тіло вже 15-ї жертви (дитини) виявили рятувальники на місці вибуху побутового газу в Дніпропетровську • Вибух у Дніпропетровську: зумисні дії чи недбальство? • ГАЗОВА АВАРІЯ У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ!!! За останній час Дніпропетровська трагедія - не перша в Україні.
XS
SM
MD
LG