Доступність посилання

ТОП новини

Луганська облрада не хоче дострокових виборів


Ярослав Гребенюк Луганськ, 3 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Луганську зібрали позачергові сесії рад всіх рівнів – обласної, міської та районних. Депутати виступили з осудом розпуску Верховної Ради і запропонували скасувати нелегітимний, на їхню думку, Указ Президента.

Депутати Луганської облради готові сказати вагоме "ні" перевиборам
Депутати у кулуарах жваво обговорювали останні політичні події та залюбки спілкувались з пресою. Порядок денний всім був відомий, але проект звернення до керівництва країни роздали тільки після останнього дзвінка, що сповістив про початок засідання.

Дострокові — значить безкінечні?

Голова обласної ради Валерій Голенко проти виборів налаштований категорично: «Зробити це, піти на такий крок — це означатиме піддатися тиску опозиційних сил (у першу чергу – Блоку Юлії Тимошенко) і вкинути країну у чергові, і, можливо, навіть безкінечні вибори».

Списку тих, хто виступатиме, заздалегідь не готували – слово надавали всім охочим. Про «неконституційність» дій Президента бажали висловитись майже всі.

Згадували оповідання Шукшина, цитували Пушкіна, Тараса Шевченка, Дідро, роман Достоєвського «Біси» і пропонували шукати діагноз Президента в енциклопедії психічних хвороб.

Народний депутат від БЮТ Віталій Кулило: "Це певна істерія, ми спостерігаємо таке в Луганську регулярно…"
Відсіч «регіоналам» дав член фракції БЮТ, колишній ректор Луганського педагогічного університету Віталій Курило: «А стосовно сесії облради… Це певна істерія, ми спостерігаємо таке в Луганську регулярно… Отже не варто такого, я вважаю, робити, треба Партії регіонів спокійно готуватися до виборів!».

Депутати доводили, що в політиці дрібниць немає і довго сперечалися щодо формулювань.

Депутати захопилися і трохи не забули про мітинг

Через півтори години після початку засідання довелося припинити: пан Голенко нагадав депутатам, що без них не може розпочатися мітинг на площі. Тому уточнений варіант звернення виставили на голосування. 86 депутатів проголосували «за», 4 – «проти», 1 – «утримався».

«Не піддаватися на провокації!» – таким був заклик депутатів до народу України.

На мітинг підтягнулися й депутати Луганської міської та районних рад, які щойно ухвалили на спільній сесії аналогічні звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 4.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Точка неповернення: яких сценаріїв розвитку ситуації в Україні можна очікувати? (ПРЕС-КЛУБ РАДІО СВОБОДА) • Лідер «Океану Ельзи» за майдани концертні, а не політичні • Донецьк протестує і відсилає «обурення» на Київ • Кримська влада підтримала Верховну Ради України і Віктора Януковича • Львівщина підтримує розпуск парламенту • Одні готові, інші й не думають: закарпатські роздуми про вибори • Гроші і штаби: у Дніпропетровську міряють готовність до виборів
XS
SM
MD
LG