Доступність посилання

ТОП новини

Лідер «Океану Ельзи» за майдани концертні, а не політичні


Галина Терещук Львів, 4 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Пісні у новому альбомі відомого українського музиканта Святослава Вакарчука «Міра» набирають громадянського звучання. Митець по-своєму пережив події в державі після Майдану і ці почуття переніс у творчість. Однак, хоч і розділяє рішення Президента про розпуск парламенту, але воліє виступати на концертних майданчиках, а не політичних.


«І наділив Господь Бог кожного мірою, числом і вагою». Ці Біблійні слова стали визначальними для назви нового альбому гурту «Океан Ельзи» – «Міра». Адже саме міри, розумної межі, бракує нині в українському суспільстві і політикумі.

«Я завжди мав громадянську позицію, але не мав потреби писати про це пісні»

Якщо по альбому «Глорія», який вийшов через рік після Помаранчевої революції, не видно впливу подій на творчість, то уже по «Мірі» можна буде побачити іншого Вакарчука.

«Ті люди, які люблять «Океан Ельзи» за інтимні пісні і пісні про вічне, не будуть розчаровані. Я завжди мав громадянську позицію. Але не завжди так мене тиснуло, що я про це мав писати пісні», – зауважив Святослав Вакарчук.

В Україні настав час на нові зміни і нові обличчя

Славко Вакарчук розповів, що він не братиме участі у політичних акціях, але виступатиме з концертами і зі сцени пропагуватиме демократичний розвиток країни.

Під час презентації нового альбому у Львові не обійшлось без запитань про політичну ситуацію в державі.

Лідер «Океану Ельзи» заявив, що він підтримує указ Президента про розпуск парламенту: «Є Указ Президента, який є обов’язковим до виконання на всій території всіма — і крапка. Якщо ж у когось є сумніви, то він має право дочекатися рішення Конституційного Суду. Поки рішення нема, Указ треба виконувати. Я думаю, що ситуація, яка в країні останній час назрівала, вона і спонукала Президента до кроків, які ми сьогодні усі спостерігаємо і переживаємо разом. Країні потрібні зміни, якомога ширші і якісніші, і нові обличчя. Вік тут не має жодного значення. Має значення порядність, мужність внутрішня культура, інтелектуальний рівень. А найважливіше – ставити інтереси свого народу вище будь-яких власних».

Новий альбом «Міра» «Океану Ельзи» вийде у світ наприкінці квітня, і уже з 20 травня зі Львова почнеться всеукраїнське турне гурту.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ 4 квітня 2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Точка неповернення: яких сценаріїв розвитку ситуації в Україні можна очікувати? (ПРЕС-КЛУБ РАДІО СВОБОДА) • Луганська облрада не хоче дострокових виборів • Кримська міліція до виборів не готується • Донецьк протестує і відсилає «обурення» на Київ • Кримська влада підтримала Верховну Ради України і Віктора Януковича • Львівщина підтримує розпуск парламенту • Одні готові, інші й не думають: закарпатські роздуми про вибори • Гроші і штаби: у Дніпропетровську міряють готовність до виборів
XS
SM
MD
LG