Доступність посилання

ТОП новини

Кримська міліція до виборів не готується


Володимир Притула Сімферополь, 4 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Кримська міліція до виборів не готова. Начальник Головного управління МВС України в Криму Анатолій Могильов сьогодні у Сімферополі заявив, що забезпечуватиме перебіг виборчої кампанії лише після директиви з Києва. Тим часом частина кримських політичних сил уже розпочинають передвиборчі перегони.

Начальник кримської міліції Анатолій Могильов до виборів не готується
За словами начальника кримської міліції, правоохоронці в автономії працюють у нормальному режимі і лише відправили до Києва певну кількість бійців “Беркута”.

Для чого кримський “Беркут” їде до столиці?

Полковник Анатолій Могильов кількість відряджених не уточнив, лише сказав, що там вони виконуватимуть спецзавдання. А про виборчу кампанію, яка за президентським указом уже розпочалася, він не чув: “У виборчому процесі міліція участі не бере. Міліція бере участь в охороні громадського ладу на час виборчої кампанії, якщо вона буде. А зараз ми працюємо у звичайному режимі”.

Водночас заяви про невтручання міліції у політику привітав постійний представник Президента України в Криму Віктор Шемчук, який у зв’язку з розпуском українського парламенту закликав республіканські і територіальні органи державної влади, органи місцевого самоврядування Автономної Республіки Крим “створити належні умови для збереження спокою, а також забезпечити економічну, соціальну та політичну стабільність на півострові”.

Віктор Шемчук наголосив, що сьогодні “мужність та витримка потрібна усім, особливо керівникам автономії, правоохоронцям і політичним лідерам”.

Місцеві БЮТ і “Наша Україна” починають виборчі перегони

Тим часом лідер кримських “бютівців”, народний депутат України Андрій Сенченко заявив, що очолювана ним парторганізація сьогодні розпочала виборчу кампанію, подавши до центральних структур партії “Батьківщина” списки кандидатів у члени виборчих комісій.

Прес-секретар кримської організації Народного союзу “Наша Україна” Віктор Винник повідомив, що “нашоукраїнці” виборчу кампанію розпочинають від завтра. У кримському республіканському комітеті КПУ заявили, що до виборів готові завжди. А ось у керівництві кримських відділень Партії регіонів і Соцпартії про початок виборчої кампанії говорити відмовилися.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 4.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Точка неповернення: яких сценаріїв розвитку ситуації в Україні можна очікувати? (ПРЕС-КЛУБ РАДІО СВОБОДА) • Луганська облрада не хоче дострокових виборів • Лідер «Океану Ельзи» за майдани концертні, а не політичні • Донецьк протестує і відсилає «обурення» на Київ • Кримська влада підтримала Верховну Ради України і Віктора Януковича • Львівщина підтримує розпуск парламенту • Одні готові, інші й не думають: закарпатські роздуми про вибори • Гроші і штаби: у Дніпропетровську міряють готовність до виборів
XS
SM
MD
LG