Доступність посилання

ТОП новини

Арсеній Яценюк закликає учасників політичного процесу не втягувати парламент у свої розборки


За словами спікера, нікому не вдасться порушити недавно відновлену роботу Верховної Ради. Він також заявив, що коаліція припинила б своє існування, якби сьогодні парламент голосував за закон про Кабмін. «Щодо позиції по сьогоднішньому голосуванні, я скажу відверто, що доля коаліції сьогодні була в моїх руках. Якщо би я поставив сьогодні на голосування закон про Кабінет Міністрів, коаліції завтра би не було. Тому я ще раз підтверджую свою позицію: я не дам можливості розвалити коаліцію і не дам можливості нікому піти від відповідальності», – зазначив Арсеній Яценюк.


За словами спікера, нікому не вдасться порушити недавно відновлену роботу Верховної Ради.

Він також заявив, що коаліція припинила б своє існування, якби сьогодні парламент голосував за закон про Кабмін.

«Щодо позиції по сьогоднішньому голосуванні, я скажу відверто, що доля коаліції сьогодні була в моїх руках. Якщо би я поставив сьогодні на голосування закон про Кабінет Міністрів, коаліції завтра би не було. Тому я ще раз підтверджую свою позицію: я не дам можливості розвалити коаліцію і не дам можливості нікому піти від відповідальності», – зазначив Арсеній Яценюк.

Сьогодні Верховна Рада у другому читанні розглядала проект закону про Кабінет Міністрів, в якому значно обмежуються права прем’єр-міністра. Однак народні депутати не закінчили розглядати поправки до цього закону.

БЮТ заявив, що не голосуватиме за закон про Кабінет міністрів доти, доки не вирішать низку питань, що стосуються порядку денного Верховної Ради. На знак протесту фракція БЮТ на певний час залишала залу пленарних засідань. Бютівці закликають розглянути спочатку законопроект про позбавлення депутатів пільг.

Тоді як фракція Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» наполягала на ухвалені парламентом нової редакції закону про Кабінет Міністрів.

Сьогодні ж БЮТ також звинуватив Президента та його оточення в перешкоджанні роботи уряду.

Лідер фракції Іван Кириленко заявив: «Глава держави і оточення на догоду політичним інтересам тотально руйнують всі починання та ініціативи демократичного уряду. Заблоковані всі антикорупційні програми. Свідомо роздувається паніка навколо інфляції в Україні. Оточення Президента намагається взяти під своє крило тіньові схеми в газовій сфері за рахунок національних інтересів України. Як і в 2005 році, Рада національної безпеки та оборони перетворена в центр протистояння уряду. Оточення Президента захищає корумповане керівництво Фонду держмайна та київської мерії».

А заступник голови фракції БЮТ Микола Томенко заявив з парламентської трибуни, що якщо Ющенко вважає своїм урядом Секретаріат Президента або РНБО, то нехай відправляє у відставку уряд Тимошенко й працює з опозиційним урядом.

Тим часом «Наша Україна – Народна самооборона» застерігає БЮТ від звинувачень на адресу Президента

Голова фракції НУНС В’ячеслав Кириленко заявив, що можуть бути різні точки зору на те чи інше питання: «Особливо, якщо це стосується економіки, соціальної сфери чи системи влади. Але це не означає, що з будь-якого, навіть найменшого приводу потрібно демонструвати демарші. НУНС закликає всіх депутатів, і особливо наших партнерів по коаліції поводити себе спокійно, і вирішувати всі проблеми, які виникають всередині коаліції, у рамках роботи ради коаліції, і якщо потрібно, то загальних зборів коаліції».

Учора глава Секретаріату Президента Віктор Балога висловився за відставку економічного блоку Кабінету Міністрів через низьку професійну кваліфікацію.

Також учора Президент України призначив Костянтина Грищенка на посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

В «опозиційному Кабінеті Міністрів» Грищенко обіймав посаду міністра закордонних справ.

Матеріали до теми:

• БЮТ: діяльність Президента є загрозою незалежності України • Віктор Балога: Неухильне виконання коаліційної угоди вбереже парламентську більшість від розпаду • Арсеній Яценюк закликає учасників політичного процесу не втягувати парламент у свої розборки • Юлія Тимошенко в ПАРЄ: за парламентську республіку і повну інтеграцію України в європейську систему безпеки
XS
SM
MD
LG