Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко висловив упевненість, що результати виборів у Києві принесуть стабільність і спокій місту


Про це Президент заявив журналістам у неділю після того, як сам проголосував. Він зазначив, що передвиборчий процес пройшов нормально, і вибори пройдуть без особливих проблем.


Про це Президент заявив журналістам у неділю після того, як сам проголосував.

«Упевнений, що із цими виборами ми повернемо спокій, погоджену роботу, що повинна бути в місцевому органі влади... Упевнений, що із цими виборами прийде стабільність», – сказав Віктор Ющенко.

Він зазначив, що передвиборчий процес пройшов нормально, і вибори пройдуть без особливих проблем.

«Вибори сьогодні відбудуться, у цьому немає ніяких сумнівів, незалежно від того, якою буде явка виборців. Так говорить національне законодавство», – наголосив Глава держави.

За словами Президента, столична влада повинна перейти якнайшвидше від перманентного протистояння до конструктивної роботи.

Також він знову повторив свою думку, що для оголошення дострокових виборів у Києві не було достатніх правових підстав.

Глава держави зауважив, що змушений був погодитись на них, оскільки основні політичні сили досягнули домовленості щодо проведення їх.

Віктор Ющенко констатував, що його політичні вподобання дещо змінились, порівняно з тими, яких він дотримувався на попередніх виборах у Києві.

Не назвавши прізвища кандидата, за якого він віддав свій голос як на цих, так і на попередніх виборах мера Києва Президент сказав: «Мої вподобання дещо змінились, тому що процеси, які відбулися в Києві, переконаний, підштовхують на те, щоб ми змінили свою оцінку і свої підходи до тих політичних сил, які ще декілька років тому були популярними і синхронними з почуттями людей. Тому дещо змінилося, але я голосував по совісті».

У неділю в Києві відбулися вибори мера столиці й Київської міської ради.

На посаду мера претендували 70 кандидатів, а до Київради – 37 партій і блоків.

Матеріали до теми:

• За даними трьох екзит-полів, на виборах мера Києва переміг Леонід Черновецький • На виборах Київради, за даними трьох екзит-полів, найбільше голосів здобули: Блок Черновецького, Блок Юлії Тимошенко і Блок Кличка

• Комітет виборців України називає основною проблемою на виборах у Києві підкуп виборців під виглядом псевдоопитувань • Майже 34 відсотки виборців проголосували на виборах у Києві за станом на 16:00 • МВС вважає нормальним перебіг голосування на виборах у Києві • Менше 14 відсотків виборців проголосували на виборах у Києві до 12:00 • Голосування на позачергових виборах у Києвi вiдбувається спокiйно – КВУ • Голова політради НУНСу заперечує підтримку блоком кандидатури Турчинова на виборах мера Києва • Кияни сьогодні обирають мера столиці і депутатів міськради

• Соціологи заявляють про недоброчеснiсть ЗМI при публiкацiї рейтингiв пiд час виборчої кампанiї в Києвi • Речник КВУ Олександр Черненко: «Київський виборець не отримав реальної картинки того, що відбувалося»
XS
SM
MD
LG