Доступність посилання

ТОП новини

Кияни сьогодні обирають мера столиці і депутатів міськради


На посаду мера Києва претендують 70 кандидатів, а до Київради – 37 партій і блоків. За діючим законодавством, мером стає той кандидат, який набирає найбільшу кількість голосів виборців, а до Київради пройдуть партії і блоки, котрі подолають 3-відсотковий бар’єр. Київський тервиборчком закликав виборців не фіксувати за допомогою відеокамер і мобільних телефонів результати свого голосування в бюлетені для запобігання спроб підкупу. Київський тервиборчком закликав виборців не фіксувати за допомогою відеокамер і мобільних телефонів результати свого голосування в бюлетені для запобігання спроб підкупу. Приблизні результати виборів, за даними екзит-полів, мають бути відомі о 22:00.

На посаду мера Києва претендують 70 кандидатів, а до Київради – 37 партій і блоків.

Розмір бюлетеня для виборів мера становить 100 на 19,5 сантиметра, а для виборів Київради – 81 на 19,5 сантиметра.


Прізвища кандидатів у мери в бюлетені внесені за абеткою, а назви партій і блоків у бюлетені з виборів Київради – у порядку, визначеному в результаті жеребкування.

За діючим законодавством, мером стає той кандидат, який набирає найбільшу кількість голосів виборців, а до Київради пройдуть партії і блоки, котрі подолають 3-відсотковий бар’єр.

Київський тервиборчком закликав виборців не фіксувати за допомогою відеокамер і мобільних телефонів результати свого голосування в бюлетені для запобігання спроб підкупу.

Приблизні результати виборів, за даними екзит-полів, мають бути відомі о 22:00.

Зокрема, Фонд «Демократичнi iнiцiативи» вперше проведе в Києвi в день позачергових виборiв мера й депутатiв мiськради опитування виборців на виході з дільниць.

Про це повiдомив на прес-конференцiї в суботу директор фонду Iлько Кучерiв.

Вiн наголосив, що екзит-пол проводиться на замовлення телеканалу ICТV у спiвпрацi з Київським мiжнародним iнститутом соцiологiї (КМIС).

Передбачається, що в рамках екзит-полу буде опитано на виходi з виборчих дiльниць 10 тисяч киян на 100 дiльницях столицi.

Опитування проводитимуть 200 iнтерв''юерiв.

За словами генерального директора Київського мiжнародного iнституту соцiологiї Володимира Панiотто, похибка вибiрки становитиме близько 3%. За його словами, це пов''язано з тим, що опитування проводитиметься на невеликiй кiлькостi дiльниць (100), тодi як на парламентських виборах опитування в Києвi проводилося на 300 дiльницях.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко висловив упевненість, що результати виборів у Києві принесуть стабільність і спокій місту • Майже 34 відсотки виборців проголосували на виборах у Києві за станом на 16:00 • МВС вважає нормальним перебіг голосування на виборах у Києві • Комітет виборців України називає основною проблемою на виборах у Києві підкуп виборців під виглядом псевдоопитувань • Менше 14 відсотків виборців проголосували на виборах у Києві до 12:00 • Комітет виборців України називає основною проблемою на виборах у Києві підкуп виборців під виглядом псевдоопитувань • Голосування на позачергових виборах у Києвi вiдбувається спокiйно – КВУ • Голова політради НУНСу заперечує підтримку блоком кандидатури Турчинова на виборах мера Києва • Соціологи заявляють про недоброчеснiсть ЗМI при публiкацiї рейтингiв пiд час виборчої кампанiї в Києвi • Речник КВУ Олександр Черненко: «Київський виборець не отримав реальної картинки того, що відбувалося»
XS
SM
MD
LG