Доступність посилання

ТОП новини

У США вшанували жертв 11 вересня 2001 року


Люди біля відкритого в неділю меморіалу в Нью-Йорку
Люди біля відкритого в неділю меморіалу в Нью-Йорку
Мешканці Нью-Йорка в неділю кількома хвилинами мовчання вшанували пам’ять загиблих від теракту 11 вересня 2001 року.

Президент США Барак Обама, а позаду його дружина і колишній глава держави Джордж Буш. Нью-Йорк, 11 вересня 2011 року

Президент США Барак Обама і його попередник на посаді глави держави Джордж Буш відвідали меморіал, створений на місці, де до терористичного нападу стояли два хмарочоси Всесвітнього торговельного центру.

В церемонії взяли участь родичі жертв терактів 11 вересня.

І цього року, в десяту річницю трагедії, зачитували імена усіх загиблих.

Відкритий меморіал жертвам трагедії в Нью-Йорку має особливу конструкцію – це чорні квадратні «басейни», які повторюють периметр фундаменту веж-близнюків Всесвітнього торговельного центру, в котрі ллється вода.

Пам’ятні церемонії відбулися і у Вашингтоні біля будівлі Пентагону і в штаті Пенсільванія на місці падіння пасажирського літака.

Десять років тому чотири групи терористів – загалом 19 осіб – захопили чотири пасажирські літаки і скерували їх на хмарочоси в Нью-Йорку, будівлю Пентагону і ще одну ціль, до котрої викрадений авіалайнер не долетів. Він упав у штаті Пенсільванія після того, як на борту відбулася сутичка пасажирів із терористами.

Від терористичних нападів загинуло близько трьох тисяч осіб.

Меморіальні заходи проводять на тлі особливо посилених заходів безпеки у Вашингтоні і Нью-Йорку у зв’язку з появою інформації про можливу загрозу терактів, котрі готує «Аль-Каїда».

Обама: на «Аль-Каїду» чекає поразка

Напередодні, у суботу, президент США Барак Обама заявив у щотижневому радіозверненні, що його країна за десять років після терактів 11 вересня стала ще сильнішою і продовжить рух вперед, попри загрози безпеці, які ще залишаються.

Обама зауважив, що завдяки зусиллям військових, розвідки і правоохоронних органів «Аль-Каїда» втрачає вплив і на неї чекає поразка.

Янукович висловив співчуття з приводу 10-ї річниці терактів у США

Президент України Віктор Янукович надіслав листа Президенту США Бараку Обамі з приводу 10-ї річниці трагічних подій 11 вересня.

«Разом з Вами і з усім американським народом ми і сьогодні, через десять років після терористичних актів, що забрали тисячі життів американців та громадян багатьох інших країн, у тому числі наших співвітчизників, відчуваємо невимовний біль за рідними, яких втратили», – йдеться в листі.

«Того страшного 11 вересня світ змінився назавжди. Шокуюча подія, яку пережив американський народ, стала нагадуванням для усіх про те, що міжнародний тероризм становить реальну небезпеку для людства», – зауважив Янукович.

«Україна була і залишатиметься відданою боротьбі з будь-якими проявами тероризму та іншими глобальними загрозами», – наголосив він.

Віктор Янукович також передав глибокі співчуття усім постраждалим від тих страшних вересневих подій, сім’ям загиблих та всьому американському народу.

11 вересня: як це було

11 вересня: як це було
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


На цю ж тему:

Десятиріччя після 11 вересня. Ризики посилились?

США: загроза нового теракту

10 років, що потрясли світ

Сполучені Штати відзначають 10-у річницю теракту

Загроза тероризму ще існує, але нове «11 вересня» неможливе – Жиль де Керков

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG