Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську 60 демобілізованих бійців АТО сіли за парти вивчати англійську мову


У Дніпропетровську, на базі національного університету імені Олеся Гончара, стартували безкоштовні курси вивчення англійської мови для демобілізованих бійців АТО.

За повідомленням організаторів курсів – волонтерів та представників департаменту освіти й науки облдержадміністрації, – наразі на курси записались 60 колишніх військовослужбовців, які побували в зоні бойових дій.

За словами викладачів, на навчання взяли всіх охочих, але перед цим перевірили їхній рівень володіння мовою: залежно від цього бійців розподілили на 5 груп.

Курс, запропонований бійцям, викладачі називають інтенсивом: за три місяці, навчаючись двічі на тиждень, солдатам належить здобути базовий рівень знань, який, як планується, підвищить їхню конкурентоздатність на ринку праці. Як кажуть викладачі, задля створення атмосфери зацікавленості вони поки не ставитимуть оцінок своїм учням, однак кожен і так має відчути, наскільки поглибив знання. Наприкінці курсів усі слухачі отримають сертифікати.

Частина бійців, які записались на курси з англійської мови, паралельно відвідують безкоштовні курси ІТ-шників, які також для них започаткували у Дніпропетровську.

Як повідомила координатор обласного центру допомоги бійцям АТО Наталія Шуліка, незабаром схожі безкоштовні курси планують організувати дистанційно – для бійців, які мешкають у невеликих містах та селах Дніпропетровщини.

XS
SM
MD
LG