Доступність посилання

ТОП новини

Форум «Європа – Україна»: одне з головних питань – енергетична безпека європейського континенту


На цьому, зокрема, наголосив у своєму виступі Віктор Ющенко. Президент заявив про необхідність диверсифікації шляхів постачання енергоносіїв до країн ЄС і відзначив важливість нафтогону Одеса – Броди – Ґданськ. У четвер під час відкриття дводенного форуму Ющенко визначив головні завдання України на цей рік: у галузі зовнішньої політики – «асоційоване членство» в Європейському Союзі, у галузі внутрішньої політики – конституційну реформу, ухвалення законів для боротьби з корупцією, подальше економічне зростання. Форум «Європа – Україна» – це новий проект, що є частиною польського Економічного форуму, який відбувається щороку в польському місті Криниця.


На цьому, зокрема, наголосив у своєму виступі Віктор Ющенко.

Президент заявив про необхідність диверсифікації шляхів постачання енергоносіїв до країн ЄС і відзначив важливість нафтогону Одеса – Броди – Ґданськ.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода про енергетичну безпеку в Європі, посол США в Києві Вільям Тейлор зазначив, що Україна відіграє важливу роль у формуванні енергетичної безпеки Європи і як країна – транзитер газу, і як країна, що перебуває в центрі європейського континенту, через яку проходять не тільки енергетичні, а фактично більшість транспортних коридорів.

«Україна відіграє вельми важливу роль в енергетичній політиці Європи. Я вважаю, що Україна буде найміцнішою її ланкою, коли весь політикум країни об’єднається, відстоюючи енергетичні, економічні, політичні інтереси своєї держави. Для цього повинні об’єднатися Президент, парламент і прем’єр-міністр», – зазначив Вільям Тейлор.

Віктор Ющенко на відкритті Міжнародного форуму «Європа - Україна». 28 лютого 2008 року
У четвер під час відкриття дводенного форуму Віктор Ющенко визначив головні завдання України на цей рік.

У галузі зовнішньої політики Президент вважає головною метою «асоційоване членство» в Європейському Союзі. Для цього, на його думку, необхідна реалізація принципів малого прикордонного руху, переговори про створення зони вільної торгівлі Україна – ЄС, ухвалення нової посиленої угоди між Україною та Євросоюзом.

У галузі внутрішньої політики Президент назвав головним завданням конституційну реформу, ухвалення законів для боротьби з корупцією, подальше економічне зростання.

Напередодні, у середу, спеціально до форуму в Києві презентували англомовну книгу «Україна: процеси, результати, перспективи». Видання має ознайомити іноземних гостей із українською економікою.

Форум «Європа – Україна» – це новий проект, що є частиною польського Економічного форуму, який відбувається щороку в польському місті Криниця.

Перше зібрання Форуму «Європа – Україна» відбулося минулого року в польському Вроцлаві.

Цьогоріч до Києва з’їхалися понад 450 учасників і гостей – керівники держав, представники Євросоюзу, представники бізнесу, політичних партій, наукових центрів, неурядових організацій, засобів інформації.

Як сказав один із організаторів заходу, голова Ради Нацбанку Петро Порошенко, ця подія викликала чималий інтерес у Європі.

«Та зацікавленість не буде просто дискусією – вона виллється в конкретні, практичні пропозиції, в конкретні позиції Європи по тих темах, які включені в порядок денний нашого форуму. А це те, що тримає людей за живе. Це і проблема пересування, і проблеми економічних інвестицій, це і проблеми узгодження зовнішньої політики. Це абсолютно відверта і гостра розмова по всіх найболючіших темах, починаючи від Косова, закінчуючи трансатлантичним співробітництвом», – вважає Петро Порошенко.

Матеріали до теми:

• Міжнародний форум «Україна – Європа» у Києві • Віктор Ющенко: Україна хоче отримати статус «асоційованого члена» Євросоюзу • Віктор Ющенко: Україна успішно складає уроки демократії, без чого неможлива її європейська інтеграція • У Києві стартує форум «Україна – Європа»
XS
SM
MD
LG