Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович: Партія регіонів вдасться до вуличних акцій протесту


За словами лідера Партії регіонів Віктора Януковича, його політична сила вичерпала резерв своїх можливостей щодо пошуку компромісу і тепер звертатиметься до народу. Янукович заявив, що в середу на засіданні лідерів фракцій не вдалося домовитись щодо тексту постанови про механізм ухвалення рішення про вступ до НАТО. У «Нашій Україні – Народній самообороні» заявили, що здивовані наміром Партії регіонів, i назвали таку заяву «політичною позою».


За словами лідера Партії регіонів Віктора Януковича, його політична сила вичерпала резерв своїх можливостей щодо пошуку компромісу і тепер звертатиметься до народу.

Янукович заявив, що в середу на засіданні лідерів фракцій не вдалося домовитись щодо тексту постанови про механізм ухвалення рішення про вступ до НАТО.

У «Нашій Україні – Народній самообороні» заявили, що здивовані наміром Партії регіонів, i назвали таку заяву «політичною позою».

Фракція Партія регіонів виступала за першочерговий розгляд на засіданні Верховної Ради постанови, яка б визначила механізм рішення про вступ України до НАТО.

Коаліція вважає, що таке рішення має затвердити всеукраїнський референдум уже безпосередньо перед імовірним вступом України до Північноатлантичного союзу. Натомість «регіонали» хочуть, зокрема, ухвалювати на референдумі всі такі рішення, включно і з можливим приєднанням України до Плану дій для членства в НАТО.

Опозиція ще з 18 січня блокує роботу парламенту під приводом необхідності ухвалити таку постанову.

Якщо блокування триватиме й надалі, то 13 березня виповниться місяць з моменту останнього засідання Верховної Ради (воно відбулося 12 лютого), після чого Президент матиме право її розпустити.

* * * * * * * * * * *

Днями Президент Віктор Ющенко висловив сподівання, що Верховна Рада запрацює вже цього тижня, і заявив, що не розпускатиме її навіть у разі перевищення відведеного Конституцією 30-денного терміну бездіяльності.

Водночас у вівторок секретар РНБО Раїса Богатирьова заявила, що Президент може розпочати консультації щодо розпуску парламенту, якщо він найближчими днями не відновить роботу.

При цьому, за словами секретаря Ради національної безпеки та оборони, Віктор Ющенко заявив, що він не бажає в цих умовах розпуску Верховної Ради, що може призвести до чергового витка протистояння і невизначеності.

За словами Раїси Богатирьової, таке рішення Президент може ухвалити, якщо найближчими днями робота парламенту не буде розблокована і він не почне виконувати свої конституційні зобов’язання.

Матеріали до теми:

• На думку представників як коаліції, так і опозиції, сьогодні Верховна Рада навряд чи запрацює • Лідери фракцій у вівторок не дійшли згоди щодо розблокування роботи парламенту, Арсеній Яценюк пропонує до середи підготувати узгоджене рішення щодо НАТО

• Віктор Ющенко може розпочати консультації щодо розпуску парламенту, якщо він найближчими днями не відновить роботу – секретар РНБО • Чи припинить сьогоднішній день шеститижневе блокування роботи парламенту? • Демократична коаліція у Верховній Раді підтвердила свою готовність підписати «Протокол порозуміння», тоді як опозиція висуває нові вимоги • Угода чи подальше блокування Верховної Ради? • Арсеній Яценюк: Робоча група узгодила текст політичної угоди про розблокування роботи парламенту
XS
SM
MD
LG