Доступність посилання

ТОП новини

Михайло Погребінський: «Можливості маніпулювання у Президента будуть сильно обмежені, як з’ясується про домовленості між БЮТ і Партією регіонів стосовно стабілізації ситуації»


Людмила Ваннек Депутатська недоторканність виявилася каменем спотикання депутатів Верховної Ради. У п’ятницю не ухвалили жодного з двох законопроектів щодо цього. Один із документів підготували представники коаліції, інший – опозиціонери. До розмови про це Радіо Свобода запросило директора Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайла Погребінського.


Депутатська недоторканність виявилася каменем спотикання депутатів Верховної Ради. У п’ятницю не ухвалили жодного з двох законопроектів щодо цього. Один із документів підготували представники коаліції, інший – опозиціонери. До розмови про це Радіо Свобода запросило директора Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайла Погребінського.

Р. С.: У чому полягає відмінність між цими двома документами по суті?

М. П.: Насамперед різниця полягає в тому, що обидва законопроекти переслідують різну мету. Законопроект від НУНСу – власне, від Президента – передбачає вільне використання правоохоронних органів проти депутатів у разі потреби і, відповідно, контроль за їхньою діяльністю. Але, враховуючи те, що в нас у парламенті, можливо, навіть половина мільйонерів, то до кожного з них можуть бути якісь претензії щодо законності отримання їхніх мільйонів, сплати податків… У нас поширена практика такого вибіркового переслідування за принципом «Своїм – усе, ворогам – закон». Варіант, який пропонується Секретаріатом Президента, власне, тією політичною силою, яка представляє президентську команду, – вони це обіцяли під час виборчої кампанії, – це варіант, за яким узагалі фактично будь-який парламентар залишається під мечем можливих переслідувань. Ну, а, враховуючи те, що люди, стосовно яких можна розглядати їхню причетність до різних корупційних справ, є і в парламенті, і в Секретаріаті Президента, і в уряді, і оскільки контроль над правоохоронними органами фактично зараз у руках Секретаріату Президента, – це виглядає небезпечним для тих людей, які не є друзями того Секретаріату. Це їхній варіант, і, до речі, він досить унікальний. Мені, власне, не відомо, щоб щось подібне було в Європі – там є інститут депутатської недоторканності. І я думаю, що шансів на те, що цей варіант пройде, фактично немає, оскільки навіть серед депутатів коаліції, яка налічує 226–227 людей, є кілька, які вже фактично заявили, що вони за нього голосувати не будуть.

Р. С.: А щодо варіанту опозиції – чим він відрізняється?

М. П.: Це можна назвати такою «обмеженою депутатською недоторканністю». Тобто, в принципі, можна переслідувати депутата, його можна затримати чи арештувати, але тільки після винесення обвинувального вироку судом. Це – перша, головна особливість їхнього варіанту. Фактично зберігається певна гарантія того, що вони можуть бути захищені до моменту винесення обвинувального вироку. Другий момент, який відрізняє цей варіант від варіанту провладної фракції НУНС, – це те, що він передбачає рівність не тільки депутатів, але й Президента і суддів. Я гадаю, що цей варіант має трошки більше шансів на те, щоб він був проголосований у парламенті, але теж бачимо, що він також не набрав при внесенні до порядку денного потрібної кількості голосів.

Р. С.: Але вже відомо, що і «литвинівці» планують голосувати за саме цей проект, то, він має, можливо, більше шансів?

М. П.: Я думаю, що будуть голосуватися обидва варіанти, і шанси, нехай примарні, але шанси, все ж таки у варіанту, який пропонує опозиція. Бо до нього вже обіцяли приєднатися кілька депутатів від більшості.

Р. С.: А коли проголосують (і якщо взагалі проголосують), що це змінить у внутрішньополітичній ситуації в Україні?

М. П.: Якщо проголосують. Це може бути через тиждень, не раніше. Я не дуже в це вірю. Набагато важливіше – це питання, чи припиниться боротьба за владу між Президентом і Прем’єр-міністром. Вона може припинитися після того, як з’ясується, що є певні домовленості між БЮТ і Партією регіонів стосовно стабілізації ситуації. І тоді можливості маніпулювання у Президента будуть сильно обмежені, і тоді буде інша розстановка сил, і тоді можна буде шукати за тих уже нових умов нові компроміси, де будуть обмежені права Президента, але вони будуть залишені; уряд буде фактично працювати як уряд меншості, і можна буде очікувати, що певні речі, які відстоює опозиція, отримають підтримку у більшості, у тих, хто підтримує зараз уряд.

Р. С.: І це Ви вважаєте реальним варіантом?

М. П.: Я просто не бачу іншого. Інший варіант – це розпуск парламенту. Варіант – уряд меншості і певні поступки опозиції – реальний. Якщо це не вдається, то тоді – ще один розпуск парламенту.

Матеріали до теми:

• Верховна Рада так і не голосувала про скасування недоторканності і закрила п’ятничне засідання

• Чи означає розблокування парламенту початок роботи?

• Верховна Рада відкрила засідання і вирішила, що рішення про вступ України до НАТО мають ухвалювати за результатами референдуму

• «Народна самооборона» звинувачує Арсенія Яценюка у «підіграванні» Партії регіонів • Олександр Лавринович: У нинішніх умовах найвірогіднішим сценарієм є розпуск парламенту • Коаліція сьогодні спробує відкрити сесію Верховної Ради попри блокування трибуни – Іван Кириленко • Партія регіонів вирішила проводити масові акції протесту проти «втягування України в НАТО» • Куди заведе бездіяльність парламенту? • Чи спроможна Верховна Рада розблокуватися? (аналіз)

• Лідери фракцій у вівторок не дійшли згоди щодо розблокування роботи парламенту, Арсеній Яценюк пропонує до середи підготувати узгоджене рішення щодо НАТО • Віктор Ющенко може розпочати консультації щодо розпуску парламенту, якщо він найближчими днями не відновить роботу – секретар РНБО • Чи припинить сьогоднішній день шеститижневе блокування роботи парламенту? • Демократична коаліція у Верховній Раді підтвердила свою готовність підписати «Протокол порозуміння», тоді як опозиція висуває нові вимоги • Угода чи подальше блокування Верховної Ради? • Арсеній Яценюк: Робоча група узгодила текст політичної угоди про розблокування роботи парламенту
XS
SM
MD
LG