Доступність посилання

ТОП новини

Російське МЗС радить першому заступникові міністра юстиції України утриматися від відвідування Росії


У заяві Міністерства закордонних справ Російської Федерації сказано, що заборона на в’їзд Євгенові Корнійчуку є відповіддю на аналогічний захід України на адресу мера Москви Лужкова. В інтерв’ю Радіо Свобода Євген Корнійчук прокоментував рішення російського МЗС так: «Я вважаю, що дії російського МЗС є абсолютно необґрунтованими і неадекватними. Також вважаю, що в разі, якщо це буде платою за рішення України про те, щоб пана Затуліна і пана Лужкова не пускати надалі в Україну, щоб підривати територіальну цілісність України, я готовий з таким рішенням Росії погодитись».


У заяві Міністерства закордонних справ Російської Федерації сказано, що заборона на в’їзд Євгенові Корнійчуку є відповіддю на аналогічний захід України на адресу мера Москви Лужкова.

Офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко сказав: «Із урахуванням того, що він заявив у своєму публічному виступі, ми припускаємо, що він не планує відвідувати Росію».

В інтерв’ю Радіо Свобода Євген Корнійчук прокоментував рішення російського МЗС так: «Я вважаю, що дії російського МЗС є абсолютно необґрунтованими і неадекватними. Також вважаю, що в разі, якщо це буде платою за рішення України про те, щоб пана Затуліна і пана Лужкова не пускати надалі в Україну, щоб підривати територіальну цілісність України, я готовий з таким рішенням Росії погодитись».

У четвер Міністерство закордонних справ Росії заявило, що заборонить в’їзд українським політикам, які діями і висловлюваннями шкодять країні.

Кілька днів тому Євген Корнійчук в інтерв’ю інтернет-виданню «СейЧас» сказав таке: «Після останніх заяв колишнього російського президента Путіна про те, що Україна – не держава, я гадаю, було б логічним поставити питання і щодо цієї посадової особи». При цьому Євген Корнійчук додав: «Я ж не кажу, що це треба зробити, я кажу про те, що подібні заяви є підставою для обмеження на в’їзд. І російським державним діячам варто було б стежити за тим, що і де вони говорять. Україна та Росія можуть плідно і вигідно співпрацювати без взаємних претензій».

Тим часом радник-посланник посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов повідомив, що Росія готова проводити переговори з Україною про ліквідацію списків, які забороняють в''їзд громадян України на територію Росії.

При цьому він зазначив, що Росія, на його думку, не була ініціатором складання подібних списків.

За словами Лоскутова, списки, що забороняють в''їзд на територію Росії окремих українських осіб, були відновлені у зв''язку з недавніми інцидентами по відношенню до російських політичних діячів.

Служба безпеки України 12 травня заборонила в''їзд в Україну меру Москви Юрію Лужкову у зв''язку з його заявами 11 травня в Севастополі на святкуванні 225-річчя Чорноморського флоту Росії. Юрій Лужков заявив, що питання про належність Севастополя не вирішене. Він висловився за скасування договору про дружбу між Україною і Росією.

Матеріали до теми:

• Росія заборонить в’їзд українським політикам, які діями і висловлюваннями шкодять країні – МЗС Російської Федерації

• Юрій Лужков далі заявляє, що Росія «повинна підтвердити статус Севастополя як російського міста» • СБУ заборонила мерові Москви Юрієві Лужкову в’їзд до України. А Затуліна попередили • Юрій Лужков попри попередження СБУ знову заявив у Севастополі, що питання про належність міста не вирішене, і висловився за скасування договору про дружбу між Україною і Росією • Про «тіньові гроші» Лужкова у Севастополі
XS
SM
MD
LG