Доступність посилання

ТОП новини

За даними трьох екзит-полів, на виборах мера Києва переміг Леонід Черновецький


За опитуванням на виході з виборчих дільниць, що його провів фонд «Демократичні ініціативи» і Київський міжнародний інститут соціології, за Черновецького проголосували 32% виборців. За екзіт-полом центру соціальних і політичних досліджень «Соціс», Черновецький здобув 35,1% голосів. А результати екзит-полу компанії Research&Branding Group такі: Леонід Черновецький – 34,97%, Олександр Турчинов – 20,29%, Віталій Кличко – 16,38%, Віктор Пилипишин – 7,59%, Микола Катеринчук – 6,17%, Олександр Омельченко – 3,29% голосів виборців.


За опитуванням на виході з виборчих дільниць, що його провів фонд «Демократичні ініціативи» і Київський міжнародний інститут соціології на замовленням телеканалу ICTV, за Черновецького проголосували 32% виборців.

20,3% киян підтримали віце-прем''єр-міністра Олександра Турчинова, 19,8% – Віталія Кличка, 9,1% – депутата Верховної Ради від фракції Блоку Литвина Віктора Пилипишина, 4,9% – народного депутата від фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Миколу Катеринчука, 2,7% – представника Партії регіонів Василя Горбаля, 2,6% – колишнього мера Олександра Омельченка, 2,4% – лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока.

----------------------------------------------------------------- Результати екзит-полу центру соціальних і політичних досліджень «Соціс»

35,1% виборців проголосували за Черновецького на виборах мера Києва.

Перший віце-прем''єр-міністр Олександр Турчинов набрав 20,5% голосів, кандидат у мери Віталій Кличко – 19,6%, Віктор Пилипишин – 8,8%, Микола Катеринчук – 4,6%, Василь Горбаль – 2,1%, екс-мер Олександр Омельченко – 2%.

Екзит-пол проведено на замовлення Українського фонду підтримки реформ.

----------------------------------------------------------------- Результати екзит-полу компанії Research&Branding Group (R&B)

34,97% виборців проголосували за Леоніда Черновецького. Олександр Турчинов, за даними дослідження, набрав 20,29% голосів виборців, Віталій Кличко – 16,38%, Віктор Пилипишин – 7,59%, Микола Катеринчук – 6,17%, Олександр Омельченко – 3,29%.

4,85% виборців не підтримали нікого з кандидатів.

******** У неділю в Києві відбулися вибори мера столиці й Київської міської ради.

На посаду мера претендували 70 кандидатів, а до Київради – 37 партій і блоків.

Розмір бюлетеня для виборів мера становив 100 на 19,5 сантиметра, а для виборів Київради – 81 на 19,5 сантиметра.

Прізвища кандидатів у мери в бюлетені були внесені за абеткою, а назви партій і блоків у бюлетені з виборів Київради – у порядку, визначеному в результаті жеребкування.

За діючим законодавством, мером стає той кандидат, який набирає найбільшу кількість голосів виборців, а до Київради проходять партії і блоки, котрі долають 3-відсотковий бар’єр.

Матеріали до теми:

• На виборах Київради, за даними трьох екзит-полів, найбільше голосів здобули: Блок Черновецького, Блок Юлії Тимошенко і Блок Кличка

• Віктор Ющенко висловив упевненість, що результати виборів у Києві принесуть стабільність і спокій місту • Кияни сьогодні обирають мера столиці і депутатів міськради • Майже 34 відсотки виборців проголосували на виборах у Києві за станом на 16:00 • МВС вважає нормальним перебіг голосування на виборах у Києві • Менше 14 відсотків виборців проголосували на виборах у Києві до 12:00 • Кияни сьогодні обирають мера столиці і депутатів міськради • Комітет виборців України називає основною проблемою на виборах у Києві підкуп виборців під виглядом псевдоопитувань • Голосування на позачергових виборах у Києвi вiдбувається спокiйно – КВУ • Голова політради НУНСу заперечує підтримку блоком кандидатури Турчинова на виборах мера Києва • Соціологи заявляють про недоброчеснiсть ЗМI при публiкацiї рейтингiв пiд час виборчої кампанiї в Києвi • Речник КВУ Олександр Черненко: «Київський виборець не отримав реальної картинки того, що відбувалося»
XS
SM
MD
LG