Доступність посилання

ТОП новини

Партія Регіонів називає звинувачення КРУ наклепом


Київ – Партія Регіонів звинувачує Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко та керівника Головного контрольно-ревізійного управління Миколу Сивульського у наклепі. За твердженням народного депутата, «регіоналки» Олени Лукаш, «у діях Тимошенко та Сивульського є ознаки злочину, передбаченого частиною другою статті 383 Кримінального кодексу України, а саме— «завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину». Йдеться про оприлюднений звіт КРУ, що засвідчив зловживання на суму в понад 10 мільярдів гривень у діяльності «Укрзалізниці», «Нафтогазу», «Енергоатому» та підприємств вугільної галузі у другій половині 2006 року, а також і в 2007 році.

Народні депутати від Партії регіонів уже подали заяву до Генеральної прокуратури з вимогою порушити відповідну кримінальну справу.

Натомість Голова КРУ Микола Сивульський відкидає ці звинувачення і пояснює їх страхом Партії регіонів втратити свій «політичний капітал». В інтерв’ю Радіо Свобода він запевнив, що оприлюднений ним звіт повністю відповідає дійсності.

«Така реакція свідчить про те, що ми зачепили їх за живе. Акт КРУ – це правовий документ, який складається на підставі вивчення первинних документів, дослідження їх на предмет законності чи незаконності. На кожному такому акті стоїть підпис ревізора та сторони – об’єкту контролю. На усі названі суми є конкретні документи, дослідження яких говорять про те, що були допущені ці порушення. Причому, це лише вершина айсберга».

Микола Сивульський стверджує, що масштаби зловживань колосальні, але наполягає, що розібратися у тому, чи є там склад злочину, має Генеральна прокуратура.

За його словами, КРУ та Прем’єр-міністр лише виконали свій обов’язок, перевіривши державні установи, виявивши масштабні зловживання, фінансові порушення та повідомивши про це громадськість. Керівник КРУ наполягає, що він «не говорив про злочини, а лише назвав тих, хто очолював структури на той час, коли здійснювалися виявлені порушення».

Микола Сивульський зазначив, що усі посадовці, які своїми діями нанесли шкоду державі, мають бути звільнені. Якщо ж буде доведено, що такі дії було вчинено з умислом, що означатиме скоєння злочину, то тоді своє слово має сказати закон. Якщо ж ці посадовці «ще є політиками, то оцінку їхнім діям має дати суспільство».
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG