Доступність посилання

ТОП новини

Українське МЗС заявляє про цілеспрямовану акцію Росії проти України


Про це свідчить «безперервний потiк заяв офiцiйних представникiв Росiйської Федерацiї щодо України», наголосив у вівторок речник міністерства Василь Кирилич.

За його словами, «творцi мiфiв про Україну» намагаються повернути її до зони впливу радянської iмперiї i дискредитувати Україну на мiжнароднiй аренi. А поступове i методичне спотворення iсторико-культурної спадщини України офiцiйними представниками Росії є спробою «вiдвернути мiжнародну громадськiсть вiд засудження злочинiв НКВС, якi сьогоднi зведенi в рамки героїв».

У зв’язку з цим українське МЗС звертається до російських колег із проханням припинити втручання у внутрiшнi справи України.

В понеділок російське Міністерство закордонних справ заявило, що обурене проведенням в Iвано-Франкiвську заходiв, присвячених 65-річчю створення фронтової дивiзiї військ СС «Галичина», які відбулися вже місяць тому.

Коментар департаменту інформації і преси російського МЗС «у зв’язку зі зверненням старости Російської громади Івано-Франківської області» до президента Росії містить, серед іншого, перекручення історичних фактів – наприклад, командувача Української повстанської армії Романа Шухевича в ньому названо «капітаном військ СС».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG