Доступність посилання

ТОП новини

Депутат не може змінювати фракцій – Конституційний суд


Конституційний суд визнав неконституційними положення закону про статус народного депутата щодо вільного виходу із фракції і невходження до іншої.

Крім того, Конституційний Суд розтлумачив терміни «невходження» та «вихід» народного депутата із депутатської фракції. Згідно з роз’ясненням, «невходження» - це відмова народного депутата увійти до складу депутатської фракції, яка формується з народних депутатів, обраних від політичної партії чи виборчого блоку.

«Вихід» зі складу фракції – це припинення народним депутатом перебування у депутатській фракції політичної партії, за списком якої він був обраний.

Конституційний Суд також роз’яснив, що народний депутат зобов’язаний перебувати у депутатській фракції тієї політичної партії, виборчого блоку, за списком якого він був обраний народним депутатом.

*****

У Верховній Раді на підставі нинішнього рішення Конституційного Суду можуть відновити парламентську коаліцію

Про це в інтерв’ю журналістам сказав народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

Сьогодні оприлюднили рішення Конституційного суду, яке, зокрема, визнає неконституційними положення Закону «Про статус народного депутата України» щодо права народного обранця вільно виходити зі складу фракції або не входити до жодної зареєстрованої депутатської фракції.

За словами Ю.Мірошниченка, тепер можна спрогнозувати, що фракції виключать зі свого складу тих народних депутатів, які заявили про вихід із коаліції. Йдеться про Ігоря Рибакова (фракція БЮТ) та Юрія Бута (фракція НУ-НС).

Мірошниченко також не виключає можливого виключення зі фракції НУ-НС народного депутата України Івана Плюща, який не увійшов до складу коаліції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG