Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада розійшлася на канікули без бюджету і відставки уряду


Увечері в п’ятницю сесію Верховної Ради закрили. Наступна має розпочатися на початку вересня.

Парламент не зміг цього дня ухвалити жодного із законопроектів про зміни до держбюджету – ні урядового, ні президентського.

Проект змін до державного бюджету, запропонований Кабінетом Міністрів, у першому читанні набрав 216 голосів депутатів за необхідних 226.

Голосували лише представники коаліції: фракція БЮТ за винятком народного депутата Ігоря Рибакова та фракція НУНС – за проголосував 61 член фракції з 72.

Народні депутати від Комуністичної партії не голосували взагалі, а фракції Партії регіонів та Блоку Литвина були зареєстровані як відсутні у сесійній залі.

Так само Верховна Рада відхилила й запропонований Президентом проект змін до бюджету.

За нього проголосували лише 58 депутатів.

Голова Верховної Ради Арсенiй Яценюк наголосив, що, якщо парламент не зможе ухвалити зміни до держбюджету, «це матиме неймовірно негативні наслідки для економіки загалом».

Урешті парламент відправив обидва законопроекти до бюджетного комітету, який міг би звести їх у єдиний законопроект і підготувати до винесення на повторне перше читання.

Раніше в п’ятницю після критики в парламенті Кабінету Міністрів із боку опозиції і виступу Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко не пройшов вотум недовіри урядові.

Постанова про недовіру Кабінетові Міністрів не набрала у Верховній Раді необхідних 226 голосів.

За ухвалення цієї постанови проголосували 174 народні депутати з 256 зареєстрованих у сесійній залі. Проти були 32 народні депутати, утримався 1 і 49 не голосували.

За недовіру урядові голосували 172 народні депутати фракції Партії регіонів і 2 депутати від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» – члени «Єдиного центру» Віктор Тополов і Юрій Бут.

Серед регіоналів проголосували проти Анатолій Кінах та Віталій Хомутинник, утримався Олександр Пеклушенко.

Фракції БЮТ, КПУ та Блоку Литвина не голосували у повному складі.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк назвав «дуже важливим» те, що, за його словами, «Кабінет Міністрів України підтвердив свій вотум довіри».

Питання про недовіру урядові внесли раніше депутати фракції Партії регіонів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG