Доступність посилання

ТОП новини

«Тепер Барак Обама – справжня поп-зірка» – ніецька газета Bild


Барак Обама під час візиту до Німеччни
Барак Обама під час візиту до Німеччни

Після візиту до Берліна демократичного кандидата на посаду президента США Барака Обами німецька преса переповнена коментарями та повідомленнями на цю тему. Німецькі оглядачі розійшлися в оцінці промови американського гостя, яку він виголосив біля Колони Перемоги.

Часопис Focus пише про позитивну реакцію керівництва Німеччини на промову Барака Обами. Федеральний уряд розгледів у словах кандидата на посаду президента США позитивний сигнал на адресу Європи та європейців, повідомляє видання. Напередодні Обама наголосив на тіснішій міжнародній співпраці задля подолання глобальних викликів. Така позиція абсолютно відповідає позиції федерального уряду, зауважив часопис Focus із посиланням на Ульріха Вільгельма, офіційного представника канцлера Німеччини Анґели Меркель.

Оцінка промови Обами з боку німецьких коментаторів, однак, не була такою однозначною. Газета Die Welt розчарована берлінським виступом кандидата на посаду президента США від Демократичної партії. «Обама втратив шанс показати себе оновлювачем, за якого він себе видає. ... Це звучало приємно, але нагадувало звичайний кишеньковий трюк, коли Обама закликав дивитися на боротьбу проти зла в світі, тероризму, забруднення довкілля і несправедливості, як на продовження берлінського повітряного мосту 1948 року», – пише газета Die Welt.

А видання Weser-Kurier дотримується такої думки: «Після промови багато хто, мабуть, відчув натхнення разом із Америкою робити тільки добро. Прекрасний новий світ. Чесно кажучи, краще було б, якби Обама залишався вічним кандидатом, оскільки в разі його обрання на посаду президента із пафосом буде покінчено і на зміну прийде реальність».

Газета Aachener Zeitung пише, що послухати Обаму до Колони Перемоги прийшло багато молоді. «Це вже саме собою вкрай приємна ознака. Хто б не виступав – Бенедикт XVI або Обама, – такі промови завжди значною мірою є спектаклем, мета якої викликати захват і захоплення. Але за цим стоїть також прагнення послухати хороші ідеї й глибока потреба в ідеалах», – читаємо в газеті Aachener Zeitung.

Також інші видання звернули увагу на велику кількість молоді під час виступу демократичного сенатора. Газета Bild повідомила, що Обама не тільки запалив своїми словами 200-тисячну публіку, але й став шостим членом німецького гурту Reamonn. Музиканти виступали перед промовою кандидата на посаду президента біля Колони Перемоги. Після промови лідер гурту Ріа Гарві подарував йому свою каблучку з емблемою групи. Таких срібних каблучок існує тільки п‘ять. Обама надів її і запитав: «Виходить, що я тепер член гурту?» На що Гарві відповів однозначно: «Так». «Тепер Барак Обама справжня поп-зірка», – прокоментувала газета Bild.

(Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG