Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв обіцяє почати виведення військ із Грузії у понеділок


Про це президент Росії заявив у телефонній розмові з президентом Франції Ніколя Саркозі. Французький лідер попередив Медведєва про «серйозні наслідки» для взаємин Росії з ЄС, якщо Москва порушить домовленість і не виведе війська з Грузії.

Як повідомляє прес-служба Кремля, Росія виведе військовий контингент на позиції, визначені рішенням Змішаної контрольної комісії з врегулювання грузинсько-осетинського конфлікту в 1999 році.

За даними агенції Рейтер, Саркозі попередив Медведєва про «серйозні наслідки» для взаємин Росії з ЄС, якщо Москва порушить домовленість і не виведе війська з Грузії.

Раніше в неділю командувач передовими частинами російської армії в Грузії генерал-майор Вячеслав Борисов заявив, що Росія розпочала поетапне виведення своїх військ із Грузії. Він уточнив, що віддав наказ замінити російських солдатів миротворцями.

Однак в Міноборони Росії заявили, що військових поки що з Грузії не відкликають, а командувач, очевидно, мав на увазі підготовку до цього процесу.

Кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що російські війська все ще утримують місто Ґорі.

Російські війська появились також в кількох грузинських населених пунктах поза зоною грузинсько-осетинського конфлікту.

Грузинські ЗМІ повідомляють про підрив одного і замінування другого залізничного моста на магістралі, що з’єднує захід і схід Грузії.

МВС Грузії звинуватило у підриві моста російських військових. Москва рішуче заперечила це.

Повідомляють, що російські миротворці взяли під охорону об’єкти Інгурської ГЕС

Гідроелектростанція забезпечує електроенергією значну частину Грузії та самопроголошеної Абхазії. Про це заявили в Генштабі Росії. Раніше МЗС Грузії повідомляв, що російські військові захопили територію, яка прилягає до Інгурської ГЕС.

Російські війська все ще утримують місто Ґорі. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Російські війська появились також в кількох грузинських населених пунктах поза зоною грузинсько-осетинського конфлікту.

Грузинські ЗМІ повідомляють про підрив одного і замінування другого залізничного моста на магістралі, що з’єднує захід і схід Грузії.

МВС Грузії звинуватило у підриві моста російських військових. Москва рішуче заперечила це.

XS
SM
MD
LG