Доступність посилання

ТОП новини

Колона російської бронетехніки покидає Ґорі


Кореспонденти західних інформаційних агентств повідомляють, що російська бронетехніка і танки покидають стратегічно важливе грузинське місто Ґорі.

За словами російського офіцера, колона прямує до Південної Осетії, а далі має намір повернутися до Росії.

Про вивід російських військ з інших грузинських міст не повідомляють.

На вихідні Росія та Грузія підписали угоду про припинення вогню, згідно з яким Москва пообіцяла, що почне вивід військ у понеділок. Але вчора жодних ознак виведення військ не було помічено.

********
Сьогодні Грузія і Росія обмінялися полоненими.

Обмін полоненими можна вважати першим проявом доброї волі. Однак основним кроком для пом’якшення напруження було б виведення російських військ із території Грузії, вважають спостерігачі.

Перший обмін полонених відбувся на контрольно-пропускному пункті за 30 кілометрів від Тбілісі. Кореспондент Радіо Свобода з місця події повідомив, що 5 російських полонених, включно з двома пілотами, обміняли на 15 грузинських полонених вояків.

Капрал Ґоча Чачанідзе із 2-ї бригади піхотинців сказав Радіо Свобода, що після поранення в бойовій операції, він потрапив у полон і тиждень перебував у госпіталі у Владикавказі (Північна Осетія). За його словами, йому надали належну медичну допомогу.

Спочатку обмін військовополоненими планували на вчора, однак його перенесли. Москва звинуватила в цьому грузинську сторону, заявивши, що Тбілісі висував вимоги військово-політичного характеру.

Влада Грузії заявляла, що наданий Москвою список полонених є неточним.

Секретар Ради національної безпеки Грузії Александер Ломая зазначив, що йдеться саме про обмін полоненими, захопленими цього місяця під час боїв.
XS
SM
MD
LG