Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Ющенко «оголосив війну на знищення» і втратив шанс виграти


За словами Прем’єр-міністра, причина того, що Президент оголосив таку «війну на знищення», як вона сказала, їй особисто і «всій демократичній команді», – «це, на жаль, боротьба за перемогу на наступних президентських виборах 2010 року».

«Хоча вже й шансів практично немає, вони були загублені під час цієї абсолютно безглуздої боротьби», – заявила Юлія Тимошенко в виступі на телебаченні в середу ввечері.

Вона також звинуватила Віктора Ющенка, що він, за її словами, «вдруге за один президентський термін зруйнував і знищив демократичну коаліцію».

Як сказала Юлія Тимошенко, «чорна справа руйнації демократичної коаліції прикривалася показним патріотизмом, словесною духовністю і показною мораллю».

Відкидаючи звинувачення Президента в намаганні встановити в Україні «диктатуру Прем’єр-міністра», вона заявила, що, на її думку, в демократичній коаліції існує єдина диктатура – «диктатура безвідповідальності й безладу».

Натомість Юлія Тимошенко заявила, що готує зміни до Конституції, які матимуть на меті перерозподілити владні повноваження, відібравши їх у голови держави й передавши голові уряду.

За її словами, пропоновані нею зміни будуть «ґрунтовні, абсолютно продумані і необхідні для України» і «консолідують парламент, усі здорові сили».

Прем’єр заперечує звинувачення Президента в де-факто створенні нової коаліції з БЮТ, Партії регіонів і комуністів.

При цьому вона поставила собі за заслугу, що свого часу не підписала Універсал національної єдності, як це зробили президентська «Наша Україна» і Партія регіонів.

Юлія Тимошенко закликала депутатів із фракції «Наша Україна – Народна самооборона» повернутися до демократичної коаліції «без ультиматумів, без вимог, без провокацій».

Вона пообіцяла вже в четвер розпочати консультації з усіма політичними силами в парламенті задля консолідації, зупинення розбрату й досягнення стабільності.

У вівторок БЮТ і Партія регіонів за підтримки Компартії ухвалили низку законів про перерозподіл влади від Президента на користь Кабінету Міністрів і Верховної Ради. Блок «Наша Україна – Народна самооборона» назвав такі дії БЮТ, не узгоджені в коаліції, зрадою, і на екстреному засіданні фракції більшістю голосів ухвалили рішення про її вихід із коаліції.

Раніше в середу Юлія Тимошенко вже звинувачувала Віктора Ющенка в розвалі коаліції. Натомість Президент у своєму виступі на телебаченні заявив про «зраду» демократичної більшості з боку Блоку Юлії Тимошенко, який пішов на союз із Партією регіонів і комуністами і тим, на думку Глави держави, в Верховній Раді вже де-факто утворилася нова коаліція.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG