Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк подав у відставку


Арсеній Яценюк подав у відставку з посади голови Верховної Ради України.

Про це він оголосив сьогодні на засіданні парламенту.

Вчора було оголошено про припинення діяльності коаліції демократичних сил, процедура юридично завершена, але «політично вона не завершена», – зазначив Яценюк.

«Я приходив виключно під демократичними цінностями і під демократичними ідеалами. У владу треба заходити гідно і виходити з неї також гідно», – наголосив він, зауваживши, що саме тому оголошує про свою відставку з посади голови Верховної Ради.

«Що стосується роботи парламенту, то заяву я направляю в Регламентний комітет, і, відповідно до вимог тимчасового регламенту, до того моменту, поки не буде розглянуто це питання, я буду далі продовжувати керувати парламентом», – сказав Арсеній Яценюк.

Він закликав усіх депутатів «бути чесними перед собою і перед людьми», котрі їх вибрали.

Посада спiкера була однiєю з домовленостей пiд час формування коалiцiї БЮТ i «Нашої України – Народної самооборони» у листопадi минулого року.

********
Литвин вважає політично правильним рішення Яценюка піти у відставку

«Я думаю, що політично він вчинив правильно», – заявив журналістам голова фракції блоку свого імені у Верховній Раді Володимир Литвин, коментуючи відставку Арсенія Яценюка з посади спікера парламенту.

За словами Литвина, таким чином Яценюк продемонстрував, що дотримується моральних принципів у політиці.

Володимир Литвин нагадав, що коаліційна угода фракції Блоку Юлії Тимошенко й Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» передбачала відставку спікера й прем’єра у разі розпаду коаліції.

********
Для БЮТ заява Яценюка про відставку була дещо несподіваною – Кожем’якін

За словами першого заступника лідера фракції БЮТ Андрія Кожем’якіна, для фракції Блоку Юлії Тимошенко заява Арсенія Яценюка про відставку з посади голови Верховної Ради стала несподіванкою.

Кожем’якін заявив журналістам, що фракція БЮТ поки не визначилась, чи буде підтримувати рішення про відставку голови Верховної Ради. Він пояснив це тим, що спочатку регламентний комітет має розглянути відповідну заяву Арсенія Яценюка, а вже потім фракції будуть вирішувати, підтримувати її чи ні.

У той же час Андрій Кожем’якін повідомив, що БЮТ не збирається наслідувати Яценюка і рекомендувати Юлії Тимошенко піти у відставку з посади керівника уряду.


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG