Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Вересневі події в парламенті були спрямовані на позачергові президентські вибори


Президент Віктор Ющенко, виступаючи перед членами Північноатлантичної ради у вівторок у Нью-Йорку, заявив, що метою подій, які розвивалися в українському парламенті на початку вересня, було проведення позачергових президентських виборів.

«Був задум щодо імпічменту Президента... як під впливом грузинського конфлікту реалізувати в Україні план, мета якого була провести у грудні поточного року в Україні позачергові президентські вибори, парламентські вибори та вибори до місцевих рад», – зазначив Віктор Ющенко.

Він наголосив, що «за задумом авторів» до парламенту мали прийти сили, які могли б формувати і зовнішньополітичні, і внутрішні погляди України.

Таким чином, за словами Президента, «одним махом» вирішувалися декілька проблем – поставити під сумнів європейський курс України та провести до парламенту дві політичні сили (БЮТ і Партію регіонів – ред.)

Віктор Ющенко пояснив членам Північноатлантичної ради: те що фракція «Наша Україна – Народна самооборона» вийшла з коаліції, було «винятково наслідком» дій Блоку Юлії Тимошенко.

********
У перший день чергової сесії Верховної Ради 2 вересня парламент України ухвалив низку законів, які посилюють роль Кабінету Міністрів і послаблюють повноваження Президента. Це вдалося завдяки голосуванню депутатів Партії регіонів і БЮТ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG