Доступність посилання

ТОП новини

НУНС пропонує БЮТ та Блоку Литвина створити нову коаліцію


Лідер фракції «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко передав фракціям Блоку Юлії Тимошенко та Блоку Литвина програмні засади формування нової коаліції.

На засіданні Погоджувальної ради парламенту В’ячеслав Кириленко офіційно попросив вибачення за те, що фракція не передає аналогічний документ фракціям Партії регіонів та Комуністичної партії України.

«Прошу вибачення у наших колег з Партії регіонів та КПУ, оскільки з ними ми вести переговори не можемо у зв’язку з світоглядними розбіжностями», – сказав В’ячеслав Кириленко.

Тим часом народний депутат від БЮТу, заступник голови парламенту Микола Томенко розкритикував фракцію Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» за ультимативний тон ведення переговорів про створення парламентської коаліції.

Про це повідомила прес-служба депутата.

«Ми готові до створення коаліції з «Нашою Україною – Народною самообороною» і Блоком Литвина, але це повинна бути коаліція не ультиматумів, а коаліція розвитку й процвітання України», – передає прес-служба слова Томенка.

При цьому він зазначив, що головними цілями програмних принципів, які були надані НУНС фракціям Блоку Литвина і БЮТ для створення нової коаліції, є необхідність якнайшвидшого вступу до НАТО, осуд політики Росії й підтримки Грузії.

«Очевидно, що для коаліції українського парламенту головними цілями повинні в першу чергу бути захист національних інтересів, підвищення благополуччя громадян і процвітання власної країни, а не турбота про геополітичні плани інших держав. Виникає враження, що нам пропонують створити демократичну коаліцію не українського парламенту, а Конгресу США», – цитує прес-служба слова заступника голови парламенту.

При цьому Микола Томенко здивований пропозицією НУНС відмовитися від яких-небудь змін до Конституції, що стосується розмежування владних повноважень.

Він нагадав, що відповідний розділ про розмежування повноважень органів державної влади й посилення місцевого самоврядування був одним із найголовніших принципів у підписаній раніше між БЮТ і НУНС коаліційній угоді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG