Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА й УЄФА не визнають нове керівництво футбольної асоціації Польщі перед Євро-2012


Усі документи, підписані новим адміністратором Польського футбольного союзу, не будуть узяті до уваги, заявили світовий і європейський футбольні керівні органи.

«Це найсерйозніша ситуація з усіх, які можуть статися», – сказав речник Європейського союзу футбольних асоціацій і наголосив: «Звичайно, ми дуже занепокоєні цією ситуацією, бо Польща приймає Євро-2012».

Він не став передбачати, які можуть бути санкції.

Якщо Міжнародна федерація футбольних асоціацій припинить повноваження Польського футбольного союзу, Польща ризикує втратити право прийняти фінальну частину Чемпіонату Європи з футболу 2012 року разом із Україною.

Це питання обговорюватимуть на засіданні виконавчого комітету ФІФА в Цюріху в Швейцарії 23–24 жовтня.

Учора арбітражний трибунал Польського Олімпійського комітету усунув усе керівництво Польського футбольного союзу на чолі з його головою Міхалом Лісткевичем і призначив його тимчасовим куратором Роберта Завлоцького.

Так трибунал вчинив на наполягання Міністерства спорту Польщі посеред звинувачень у корупції й замовних матчах.

ФІФА і УЄФА відтак заявили, що визнають за законне тільки попереднє керівництво Польського футбольного союзу.

Обидва керівні органи також «негайно починають консультації щодо заходів, які буде ухвалено стосовно Польського футбольного союзу і щодо майбутнього польського футболу», мовиться в їхній спільній заяві.

Напередодні цього оголошення міністр спорту Польщі Мірослав Джевецький заявив, що усунення керівництва Польського футбольного союзу не вплине на проведення Євро-2012, бо до чемпіонату ще цілі чотири роки.

За словами міністра, він мусив домогтися цього усунення, бо не мав можливості інакше подолати корупцію.

Протягом останніх трьох років польський футбол сповнений звинувачень про замовні матчі. Близько 120 осіб у зв’язку з цим засуджені чи перебувають під слідством, кілька футбольних клубів різних рівнів понизили як покарання за корупцію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG