Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Тимошенко фактично поставила себе в опозицію до народу


Президент України заявляє, що Прем'єр-міністр своїми останніми заявами та звинуваченнями фактично поставила себе в опозицію до українського народу та держави.

За повідомленням прес-служби Глави держав, про це Віктор Ющенко сказав в інтерв'ю телеканалу «Інтер».

«Сьогодні проблема не у моїх стосунках з цією леді. Вона оголосила опозицію нації, державі», – сказав Президент.

Глава держави нагадав, що відповідно до Конституції, саме Прем'єр-міністр та уряд відповідають за формування самостійної економічної та фінансової політики держави – натомість сьогодні Юлія Тимошенко намагається «вмити руки» та перекласти відповідальність на інших.

«Ситуація, безумовно, давно вийшла з-під контролю Прем'єр-міністра, – сказав Віктор Ющенко. – ... Але сьогодні вже наступає момент просто відповідальності. Хто буде відповідати за інфляцію 22%? Зовнішня криза? Криза у нас сидить на Грушевського, на сьомому поверсі, в кабінеті Прем'єр-міністра».

Водночас Президент наголосив, що Прем'єр-міністр, безумовно, буде відповідати за ту політику, яку вона проводила протягом року.

«Переконаний, Прем'єр-міністр сьогодні адекватно не може оцінювати економічні процеси та соціальні... Переконаний, разом із здоровими силами парламенту треба формувати сьогодні нові основи, засади і робити окремий план дій», – зазначив Глава держави.

Ющенко відкидає звинувачення з боку Тимошенко у валютних махінаціях

В інтерв`ю телеканалу «Інтер» Президент Віктор Ющенко пов’язує ці заяви прем’єра Юлії Тимошенко з тим, що таким чином вона намагається перекласти відповідальність за провали в своїй роботі на інших. «Але цього разу в неї не вийде», – наголосив Президент.

«Це треба просто не мати ніякої, навіть середньої освіти, щоб знаєте, маніпулювати речами, я так думаю, що вона не може сформулювати навіть значення цієї термінології», – сказав Віктор Ющенко.

Він наголосив, що НБУ не встановлює, а фіксує валютний курс.

«Курс національних грошей буде стабільним, тільки в тому випадку, коли буде збалансована торгівельна політика, буде торгівельний баланс», – зауважив Президент. Він повідомив, що в цьому році країна має 14 мільярдів торгівельного дефіциту.

За його словами, це пов’язано з непродуманими діями прем’єра. « Юлія Тимошенко заборонила вивезти 5 мільйонів тонн надлишкового зерна з січня по травень. Країна не отримана 2,5 мільйонів торговельної виручки. Юлія Тимошенко завезла небачену в історії кількість м`яса – 550 тисяч тонн, вірніше, заморожених обрізків. Країна втратила від цього 1,5 мільрда валюти. Якщо йдемо до газу, уряд закачав газ, по якому не здійснив проплату більше 2 мільярдів. Жоден уряд такого не робив», – заявив Глава держави.

Тимошенко заявила, що переходить в опозицію

20 грудня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що не має наміру бути учасником нинішньої владної команди, і переходить в опозицію до Президента України Віктора Ющенка.

«Я чітко заявляю, що я перебуваю в опозиції до таких урядовців, як Президент України, голова Національного банку, до всіх злочинних угруповань, які їх оточують. Я буду разом із країною, разом із народом України, боротися за те, щоб в Україні таких явищ (спекулятивної девальвації гривні, ред.) не було», – сказала Юлія Тимошенко.

Прем'єр також висловила жаль у зв'язку з тим, що під час президентських виборів 2004 року підтримала кандидатуру Віктора Ющенка як порядної і чесної людини.

За словами Юлії Тимошенко, тільки публічне оприлюднення інформації про такі афери дозволить Україні очиститися від таких людей. «Мовчання – це практично співучасть в усіх цих процесах. Я співучасником таких речей не буду», – заявила вона.

Юлія Тимошенко наголосила, що тільки завдяки її діям і публічним заявам ситуація на валютному ринку країни почала стабілізуватися.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG