Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко і Путін із формату тет-а-тет перейшли на розширений склад


Архівна фотографія. 2 жовтня 2008 р.
Архівна фотографія. 2 жовтня 2008 р.
Пізно увечері в суботу прес-секретар російського прем’єра Дмитро Пєсков повідомив, що переговори керівників урядів України і Росії Юлії Тимошенко і Володимира Путіна щодо газової проблематики проходять уже у розширеному складі.

«Переговори триватимуть стільки, скільки необхідно», – додав прес-секретар.

Пєсков пообіцяв за підсумками переговорів проінформувати представників преси, котрі залишалися в будинку уряду Росії, про їх результати.

У суботу Юлія Тимошенко і Володимир Путін спочатку близько 16:00 за московським часом зустрілися в московському урядовому приміщенні, так званому Білому Домі, але після короткої бесіди вирушили до Кремля, де практично паралельно почалася міжнародна конференція з проблеми забезпечення транзиту газу через Україну до Європи.

Після закінчення конференції прем`єри двох країн повернулися до Будинку уряду Російської Федерації, де після близько двох годин переговорів у вузькому форматі почалася зустріч з українською делегацією в розширеному складі.

У переговорах голів урядів, за словами Пєскова, беруть участь керівники «Нафтогазу України» і «Газпрому» Олексій Міллер і Олег Дубина.

********
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прибула до російської столиці з робочим візитом для переговорів щодо газу.

У складі української делегації міністр палива й енергетики Юрій Продан, голова правління компанії «Нафтогаз України» Олег Дубина, заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлисєєв.

Напередодні візиту Юлія Тимошенко заявила, що пріоритетом на переговорах із Росією є досягнення домовленості про поновлення транзиту природного газу через територію України.

Президент Віктор Ющенко виступає за розгляд пакетом питань поставок газу в Україну і його транзит.

Секретаріат Президента сподівається на дотримання Тимошенко директив Ющенка на переговорах із Росією щодо газу 17 січня.

1 жовтня 2008 Кабінет Міністрів затвердив директиви для переговорів із Росією щодо умов поставок газу в Україну на 2009 рік і наступні періоди, 2 жовтня Віктор Ющенко затвердив їх.

У липні 2008 глава Секретаріату Президента Віктор Балога обвинувачував Тимошенко у невиконанні директив Ющенка під час переговорів щодо газу з Росією 28 червня 2008, зокрема, про визначення умов поставок природного газу і його обсягів.

1 січня російський «Газпром» припинив поставки газу в Україну, а 7 січня – поставки газу для його транзиту до Європи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG