Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: БЮТ зібрав підписи для позачергового засідання парламенту


Фракція Блоку Юлії Тимошенко зібрала 155 підписів народних депутатів за проведення позачергового засідання Верховної Ради.

Про це повідомила Прем'єр Юлія Тимошенко.

За її словами, вже сьогодні вона планує провести консультації з головою парламенту Володимиром Литвином і просити скликати позачергове засідання 26 або 27 січня.

Тимошенко наголосила, що БЮТ вимагатиме розглянути на такому засіданні відсторонення Володимира Стельмаха від виконання обов'язків голови Національного банку.

«Окрім цього, ми хочемо розглянути питання звільнення пана Шаповалова (заступник голови НБУ, ред.), який є правою рукою пана Стельмаха у всіх цих корупційних операціях, і покладання обов'язків на одного з гідних заступників керівника банку, якого визначить Верховна Рада, проаналізувавши кадровий склад правління Національного банку», – заявила Прем’єр-міністр.

Вона зауважила, що якщо не вдасться скликати позачергове засідання Верховної Ради, то «вся ця чехарда з гривнею триватиме й далі».

Регламент Верховної Ради передбачає право не менше ніж 150 депутатів ініціювати позачергове засідання парламенту.

Тим часом фракція Партії регіонів виступає за розгляд парламентом недовіри Кабінетові Міністрів на позачерговому засіданні в разі його проведення.

Тимошенко: Суд призупинив виділення трьох мільярдів гривень рефінансування банку «Надра»

Сьогодні окружний адміністративний суд міста Києва виніс постанову, задовольнивши позов уряду, і заборонив Національному банку перераховувати 3 мільярди гривень комерційному банку «Надра», повідомила Прем'єр Юлія Тимошенко сьогодні на брифінгу в уряді.

Водночас Прем'єр-міністр повідомила, що рішення про заборону Нацбанку перераховувати кошти банку «Надра» триватиме до розгляду справи по суті.

«Пан Фірташ зі своїми високопосадовими покровителями трошки відпочине перед тим, як отримати такі величезні державні кошти, які призначені для підтримки країни в кризовій ситуації, а не для підтримки тих, хто втратив газовий бізнес», – заявила Юлія Тимошенко.

Раніше, 21 січня, Прем'єр-міністр повідомила, що Національний банк України 20 січня ухвалив рішення про чергове рефінансування банку «Надра», відповідно до якого цьому комерційному банку має бути виділено 3 мільярди гривень.


ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG