Доступність посилання

ТОП новини

Розпочинається суд у справі загибелі українського судна «Нафтогаз-67»


Рятувальники намагаються підняти затонуле українське судно. Фото 24 березня 2008 року
Рятувальники намагаються підняти затонуле українське судно. Фото 24 березня 2008 року

Сімферополь – Сьогодні в Гонконгу розпочнеться судове засідання у справі про загибель українського транспортно-буксирного судна «Нафтогаз-67». 22 березня минулого року в Південнокитайському морі зіткнулися український буксир і китайський суховантаж «Яохай». «Нафтогаз-67» одразу затонув. Із 25 осіб, які перебували на борту, врятувалися лише семеро. Сьогодні ж у Сімферополі відбудеться прес-конференція родичів загиблих моряків.

На суді розглядатиметься відповідальність представників українського транспортно-буксирного судна «Нафтогаз-67» (власник – компанія «Чорноморнафтогаз», Сімферополь), китайського суховантажу «Яохай» та лоцманів Сянганського порту китайського Спеціального адміністративного регіону Гонконг.

Слухання у цій справі переносилося вже двічі: у червні (перенесено на місяць у зв’язку з неготовністю звинувачення) та серпні (у зв’язку зі штормовим попередженням у Гонконгу).

На лаві підсудних – український та китайський капітани, а також лоцмани.

На суді будуть представники «Чорноморнафтогазу» і Мінтранспорту України, а також британський адвокат, який захищатиме інтереси компанії та капітана.

Українське судно «Нафтогаз-67» і китайський суховантаж «Яохай» зіткнулися в тумані в Південнокитайському морі неподалік Сянгана (Гонконг). Українське судно, отримавши пробоїну, затонуло через декілька хвилин. На його борту були 25 осіб.

Сімох моряків – шістьох громадян України і одного громадянина Китаю – вдалося врятувати. Пізніше були знайдені тіла трьох українських моряків. Тіла решти 15 моряків, що вважалися зниклими безвісти, знайшли після підйому судна 27 квітня. Судно відбуксирували до Китаю.

Розслідування причин і обставин морської аварії проводить морська влада КНР відповідно до Кодексу розслідування морських аварій і інцидентів. У «Чорноморнафтогазі» Радіо Свобода сказали, що уже сьогодні можливий вирок.

(Сімферополь – Прага – Київ)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG