Доступність посилання

ТОП новини

Наступник британського престолу одружився


Принц Вільям і Катрін Міддлтон
Принц Вільям і Катрін Міддлтон

Лондон – В історичному Вестмінстерському абатстві, що протягом багатьох століть бачило коронації, одруження і похорони британських монархів, сьогодні відбулося вінчання внука королеви і майбутнього наступника британського трону принца Вільяма з його нареченою Катрін Міддлтон.

Принц Вільям і Катрін Міддлтон обвінчалися у перебігу зворушливої й урочистої церемонії у Вестмінстерському абатстві, за якою спостерігали, за підрахунками, приблизно 2 мільярди людей у 180 країнах світу. За подією навіть стежили три астронавти, що нині перебувають на Міжнародній космічній станції. Вони, до речі, надіслали з космосу свої привітання молодятам.
Вільям і Кейт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

На вулицях Лондона на маршруті пересування молодої пари, королеви та інших членів королівської родини і гостей зібралися сотні тисяч людей.

Деякі з них влаштувалися у найкращих точках для огляду ще напередодні весілля і ночували в наметах, щоб побачити, як після церемонії в Абатстві молоде подружжя проїде у відкритій кареті у супроводі кінного ескорту до королівського Букінґемського палацу. Там відтак відбулися весільний банкет, який приймала королева Єлизавета ІІ, і подальше більш інтимне прийняття для родичів і друзів, господарем якого виступив принц Вельський Чарльз – батько Вільяма.

1900 гостей зібралося у Вестмінстерському абатстві. Одним із них був прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон.

Він вважає, що молода пара принесе свіжий струмінь у життя британського суспільства: «Я думаю, що і вона, і принц Вільям принесуть у життя почуття задоволення, відчуття гумору, але також і велике почуття обов’язку. Я кілька разів зустрічався із принцем Вільямом. Він дуже розслаблена людина, з дуже незвичним відчуттям гумору. Але також він чудово знає, що робити зі своїм життям».

Прем’єр і його дружина Саманта організували біля резиденції Камерона на лондонській Даунінґ-стріт вуличну вечірку на честь свята. Це лише одна з понад п’яти тисяч вечірок, які проходять сьогодні по всій країні і для яких вулиці перекриті для руху транспорту. День весілля оголошений вихідним днем.

Перед банкетом у Букінґгемському палаці молоде подружжя у супроводі інших членів королівської родини і батьків Катрін вийшла на балкон, щоб привітати тисячі доброзичливців, що з’їхалися сюди з усього світу. Перші публічні поцілунки Вільяма і Катрін викликали величезний ентузіазм. Відтак вони всі разом подивилися повітряний парад британських літаків періоду ІІ Світової війни і сучасних.
Мешканці Лондона вітають щойно одружених

Весільна сукня новоспеченої герцогині

Вранці королівський палац оприлюднив заяву, що Вільямові і Катрін після одруження присвоюються титули герцога і герцогині Кембриджських. Тож дочка бізнесменів Катрін Міддлтон стала тепер аристократкою.

Однією з найбільших таємниць перед весіллям, яку активно обговорювали засоби масової інформації, була сукня молодої. Ім’я її дизайнера так і не вдалося дізнатися жодному з майже 9 тисяч журналістів, які висвітлювали весілля.

Це ім’я, а точніше, імена британських дизайнерів Александра МакКвіна та Сейри Бертон, були оприлюднені, лише коли Катрін вийшла з авто біля Вестмінстерського абатства. У цій сукні молода виглядала напрочуд гарно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG