Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада рекомендує уряду усунути Луценка


Парламент рекомендує Кабінету Міністрів тимчасово усунути Юрія Луценка від виконання обов’язків міністра внутрішніх справ до завершення службового розслідування обставин інциденту, що стався з делегацією МВС в аеропорту Франкфурта-на-Майні

За ухвалення відповідного проекту постанови проголосували 423 депутати при необхідних 226.

Цю пропозицію підтримали 164 депутати від фракції Партії регіонів, 151 – від фракції БЮТ, 62 – від фракції блоку «Наша Україна – Народна самооборона», 27 – від фракції Компартії й 19 – від фракції блоку Литвина.

Згідно з постановою, Кабінет Міністрів України у тижневий термін має провести службове розслідування обставин, пов’язаних з інцидентом, що стався в аеропорту Франкфурт-на-Майні за участю міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Відтак уряд потім має надати матеріали службового розслідування для відповідного реагування Верховній Раді.

Крім того, депутатські фракції мають надати пропозиції щодо складу тимчасової спеціальної комісії, що вивчатиме дане питання.

Постанова набирає чинності від моменту її оприлюднення.

Напередодні депутати від фракції Партії регіонів розблокували президію й трибуну Верховної Ради, а також звільнили місця в ложі уряду.

Таким чином Голова Верховної Ради Володимир Литвин зміг у п’ятницю відкрити ранкове засідання. У залі зареєструвалися 427 депутатів.

Партiя регiонiв блокувала роботу парламенту, вимагаючи вiдставки мiнiстра внутрiшнiх справ Юрія Луценка. Регiонали заявляли про намiр блокувати трибуну доти, доки не набереться достатньої кiлькостi голосiв за вiдставку.

У сесійному залі, як і раніше, висять плакати з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Вина Луценка в Німеччині не доведена – заступник міністра юстиції

Перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук закликає дочекатися інформації від німецької сторони щодо інциденту в аеропорту Франкфурта, перш ніж робити якісь висновки щодо міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

«Якщо те, що говориться, підтвердиться, то, звичайно, це має бути відставка, навіть не дочікуючись рішення Верховної Ради. Але якщо те, що каже Луценко, відповідає дійсності, а він має право на захист, то, безумовно, як юрист, я говорю, що слід дочекатися рішення німецького суду, хоча б проміжного протоколу якогось, і тоді приймати рішення в Україні», – заявив перший заступник голови Мін’юсту в інтерв’ю Радіо Свобода.

«На сьогоднішній день мені відомо, що написані заяви німецькими правоохоронцями до суду, те, що пояснень ані від Луценка, ані від його сина ніхто не відібрав, те, що під тиском, я так розумію, громадської думки міністр внутрішніх справ Німеччини пішов на лікарняний. Його (Луценка) вина в Німеччині не доведена», – наголосив Євген Корнійчук.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG