Доступність посилання

ТОП новини

Балога подав у відставку. Що скаже Президент?


Кінець стосунків?
Кінець стосунків?
Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога повідомив, що подав заяву про відставку.

Про це він сьогодні сказав в інтерв’ю «Українській правді».

«Ще місяць тому, задовго до початку своєї відпустки я написав Президенту Віктору Ющенку заяву про відставку», – сказав Балога.

Він не став конкретизувати причини такого кроку.

«У своїй заяві я аргументував своє рішення», – зазначив Балога.

За його словами, «тепер рішення за Президентом».

Напередодні цього повідомлення, в п’ятницю, в «Українській правді» з’явилася стаття «Балога пакує валізи з Секретаріату Президента?»

Ющенко доручив нову місію Ульянченко – «відродження» НУНСу

Голову Київської облдержадміністрації Віру Ульянченко обрали головою ради партії «Народний Союз «Наша Україна».

Її кандидатуру вніс голова «Нашої України», Президент Віктор Ющенко. Його пропозицію підтримали 116 членів політради.

Ульянченко подякувала однопартійцям за довіру і наголосила, що для неї дуже важливо залишатися з партією у скрутні часи. «Ми сьогодні повинні передусім відновити авторитет, який партія мала в 2005 році при створенні», – сказала вона.

«Я хочу, щоб у партії не було різного чванства, пихатості, щоб ми були всі рівні члени партії і служили тій ідеї, для якої партія була створена – ідеї незалежної, заможної, чесної і багатої України зі справедливим демократичним суспільством», – підсумувала Ульянченко.

Першим заступником голови ради партії обрали Володимира Мойсика, заступниками стали Зіновій Шкутяк та Ярослав Ющенко.

Політрада «Нашої України» задовольнила заяву Олега Гуменюка про звільнення з посади голови Центрвиконкому партії.

Виконувачем обов’язків голови Центрвиконкому рада затвердила Романа Безсмертного.

Ющенко хоче побачити ренесанс «Нашої України»

Президент України Віктор Ющенко наголошує на посиленні організаційної ефективності партії «Народний Союз «Наша Україна».

Як повідомили у прес-службі Президента України, про це він сказав у своєму виступі на засіданні ради політичної партії «Народний Союз «Наша Україна». Він наголосив, що основне завдання засідання – посилити організаційну ефективність партії та обрати тих людей, які можуть забезпечити це завдання. «Ключове завдання нашого сьогоднішнього засідання є ренесанс партії, відбудова її в організаційному сенсі, повернення їй енергії», – сказав глава держави.

Президент закликав подивитися як на епізод на ті прорахунки, які були пов`язані з певними особами – членами партії, їхньою політичною поведінкою, консолідуватися й працювати далі.

Ющенко констатував, що НСНУ має тверду ідеологічну основу, що вирізняє її з-поміж інших політичних сил в Україні. «Я не бачу в Україні іншої політичної сили, яка в рамках сьогоднішньої політичної ситуації може повести за собою людей дорогою, яка визначала б українське майбутнє», – наголосив Президент.

Президент запропонував під час засідання зосередитися на вирішенні організаційних питань, щоб відродити функціональні засади роботи партії, а через два тижні провести повторне засідання, під час якого обговорити політичну ситуацію, економічну політику та ідеологічні питання.

Сьогодні в Києві проходить засідання ради партії «Народний Союз «Наша Україна», на якому присутній лідер НСНУ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG