Доступність посилання

ТОП новини

Уряд знайшов гроші на фінансування Євро-2012 – міністр Павленко


Міністр сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко
Міністр сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко
Фінансування заходів щодо підготовки міжнародного чемпіонату Євро-2012 врегульоване, заявив Радіо Свобода міністр сім’ї, молоді та спорту України Юрій Павленко.

«Я переконаний, що кошти будуть. На останньому засіданні (29 липня) Кабінет Міністрів ухвалив рішення, згідно з яким передбачається і затверджується механізм затвердження коштів на інфраструктурні проекти. Ми передбачали, що Президент накладе вето на даний закон, який передбачав фінансування з прибутку Національного банку», – зазначив Юрій Павленко.

Який саме альтернативний механізм фінансування Євро-2012 передбачив уряд, Павленко не пояснив, зауваживши, що це компетенція міністра фінансів.

«Рішення було відпрацьоване Міністерством фінансів, Національним банком України. Координацію здійснював Іван Васильович Васюник, уряд дискутув, але цей механізм прийняв і затвердив», – заявив міністр.

За словами Юрія Павленка, всі посадові особи в державі нині працюють на те, щоб Україна була готова прийняти футбольну першість у 2012 році. «Я не думаю, що сьогодні варто піднімати дискусію, чи хтось зриває Євро», – додав урядовець.

Тимошенко «бачить» за ветом Ющенка спробу своєї політичної дискредитації

Раніше 4 серпня прем’єр Юлія Тимошенко звинуватила Президента у спробі зірвати міжнародний чемпіонат, щоб дискредитувати її напередодні президентських виборів.

«Виникає підозра, що зрив чемпіонату для Віктора Ющенка став основною і дуже нечесною технологією в боротьбі зі мною як з опонентом на майбутніх президентських виборах», – йдеться в заяві Тимошенко.

За її словами, блокування антикризових рішень Кабінету Міністрів стало для Президента нормальною практикою, яка завдає шкоди всій країні.

3 серпня Президент ветував закон, яким Верховна Рада зобов’язала Національний банк України перерахувати близько 10 мільярдів гривень до державного бюджету на підготовку об’єктів до проведення Євро-2012. Віктор Ющенко пояснив це тим, що витрата коштів з прибутку НБУ може призвести до зростання темпів інфляції. При цьому Президент виступив за фінансування підготовки до чемпіонату за рахунок залучення коштів комерційних банків.

Прем’єр Тимошенко у відповідь висловила впевненість у тому, що Верховна Рада подолає це вето.

10 мільярдів гривень мають піти передовсім на розвиток спортивної інфраструктури, будівництво доріг та аеропортів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG