Доступність посилання

ТОП новини

Президент пропонує Верховній Раді почати роботу або саморозпуститися


Президент Віктор Ющенко стурбований нездатністю Верховної Ради почати ефективну роботу, заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова на брифінгу

«Особливе занепокоєння викликає в Президента України патова ситуація у Верховній Раді. Провідні парламентські фракції поводяться безвідповідально, блокуючи під різними, здавалося б, шляхетними приводами роботу Верховної Ради», – сказала вона.

За словами Ванникової, Віктор Ющенко закликає парламентаріїв визначитися: або почати роботу, відкинувши передвиборні розбіжності, або ініціювати саморозпуск парламенту.

Сьогодні фракція Партії регіонів знову заблокувала трибуну й президію парламенту, вимагаючи першочергового розгляду закону про підвищення соціальних стандартів.

Партія регіонів і БЮТ проігнорували засідання погоджувальної ради

Голова Верховної Ради Володимир Литвин розкритикував фракції Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко за відмову взяти участь у середу в засіданні погоджувальної ради парламенту.

За словами Литвина, перед засіданням він провів телефонну розмову зі своїм першим заступником Олександром Лавриновичем. «Позиція така: перше – нам заважає преса, друге – ми домовляємося на двох, і коли ми на двох домовимося, тоді буде діяти Верховна Рада України», – передав Литвин позицію Партії регіонів і БЮТ.

Як зазначив Голова Верховної Ради, такі дії фракцій Партії регіонів і БЮТ свідчать про узурпацію влади в країні.

Зі свого боку перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович заявив, що не бачить перспектив для початку роботи Верховної Ради у середу.

А перший заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що «бютівці» й «регіонали» не прийшли на засідання Погоджувальної ради у зв’язку з роботою над законопроектом про підвищення соціальних стандартів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG