Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: Аделаджу підозрюють в організації ще однієї афери


Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що пастор церкви «Посольство Боже» Сандей Аделаджа підозрюється в організації ще однієї фінансової афери. За його словами, у процесі розслідування кримінальної справи, пов’язаної з діяльністю компанії «Кінгз Кепітал», правоохоронці виходять «на організоване злочинне угруповання на чолі з поки що невстановленою особою, хоча є підозри, що це окремий релігійний діяч».

Як заявив міністр, за даними слідства, з жовтня 2006 по травень 2008 року Аделаджа за попередньою змовою з громадянкою Д., використовуючи церковнi проповiдi, шляхом обману залучав грошi прихожан для бiзнесу цiєї громадянки.

Луценко уточнив, що на даний час мова йде про заволодіння близько 1,5 мільйона гривень.

Головне слідче управління МВС України в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної проти керівництва компанії «Кінгз Кепітал», висунуло звинувачення пастору церкви «Посольство Боже».

Громадянин Нігерії Аделаджа, який офіційно проживає в Україні, звинувачується в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах.
XS
SM
MD
LG