Доступність посилання

ТОП новини

Курортники з уражених новим грипом регіонів, можливо, подовжать відпочинок у Криму


Сімферополь – Курортники, які прибули до Криму з регіонів, уражених пандемічним грипом, мають шанс продовжити відпочинок. Уряд Криму запропонував залишити на якийсь час на півострові усіх відпочивальників із областей, де оголошена епідемія грипу. Певні кошти на це Рада міністрів автономії готова виділити зі свого резервного фонду, але більшу частину – просить у Кабміну.

Попри тривожні повідомлення засобів масової інформації, серед населення Криму паніки немає. Втім, і необхідних профілактичних медикаментів, медичних масок, марлі тощо в аптеках теж немає. Фармацевти обіцяють нормалізувати ситуацію уже завтра.

Попри урядову заборону, в автономії і далі проводяться масові заходи – учора під Сімферополем пройшла багатолюдна реконструкція бою між частинами Червоної Армії і Вермахту. Тривають спортивні змагання, в тому числі міжнародні. У неділю кримська молодь масово святкувала Геловін.

Водночас, медики й урядовці стверджують, що епідемії ні звичайного, ні пандемічного грипу на півострові немає. Випадків захворювання останнім часом, як і смертельних випадків від пневмонії чи будь-якого різновиду грипу, у Криму не зафіксовано.

Речник кримського уряду Микола Семена розповів Радіо Свобода, що рівень захворюваності на ГРЗ і грип в автономії на 10 відсотків нижчий, аніж у цей же час торік. Саме тому, за його словами, кримський прем’єр Віктор Плакида і запропонував залишити за державний кошт у Криму тих курортників, які прибули на відпочинок і оздоровлення з областей, де оголошено епідемію грипу і де зафіксовані смертельні випадки, в тому числі і від пандемічного грипу. Речник кримського уряду заявив, що таким курортникам доцільно було б «перечекати у благополучному Криму».

«Артек» до збільшення кількості дітей готовий

Прес-секретар «Артеку» Олена Мех розповіла Радіо Свобода, що сьогодні в цьому таборі відпочиває 110 дітей з постраждалих регіонів. За її словами, ніяких перешкод для того, щоб діти з епідемічно неблагополучних областей залишалися на відпочинку ще якийсь час, немає.

Зараз ці питання, в тому числі фінансові, розглядає Міністерство молоді і спорту України, яке й ухвалить рішення. Водночас, Міжнародний дитячий центр «Артек» готовий виконати будь-яке рішення урядовців з цього приводу, зазначила Олена Мех.

Попри стабільну, як стверджує кримський уряд, ситуацію, у Криму запроваджуються додаткові заходи. На в’їздах до Кримської автономії організовано цілодобовий епідеміологічний контроль для недопущення розповсюдження на території півострова пандемічного грипу, а також Рада міністрів АРК сформувала спеціальний протиепідеміологічний штаб.

(Сімферополь – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG