Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Данії дав Україні кошти на розвиток громадянського суспільства


Уряд Данії видав три з половиною мільйони доларів на впровадження в Україні проекту з розвитку громадянського суспільства. Як повідомив координатор проекту Валерій Олійник, проект здійснюватиметься у семи областях – Донецькій, Кіровоградській, Львівській, Луганській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській – у трьох головних напрямках.

«Перше – це представлення інтересів і захист прав вразливих верств населення. Другий тематичний напрям нашої грантової програми – гуманізація діяльності правоохоронних органів і пенітенціарної системи. І третій напрямок – це активізація участі громадян у процесі ухвалення рішень на місцевому рівні», – сказав Валерій Олійник.

Як повідомив менеджер проектів Програми розвитку ООН Михайло Мінаков, проект з підтримки громадянського суспільства здійснюється у партнерстві між урядом Данії та Програмою розвитку ООН, серед його головних завдань – зміцнення громадянського суспільства і посилення контролю громадськості за діяльністю владних інституцій, а також забезпечення діяльності неурядових організацій на законодавчому рівні.

За його словами, «діяльність цього проекту доповнює роботу інших програм, пов’язаних з підтримкою громадянського суспільства в Україні».
XS
SM
MD
LG