Доступність посилання

ТОП новини

Президент ветував виділення мільярда гривень на боротьбу з грипом


Президент Віктор Ющенко застосував право вето до закону про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з грипом і повернув його у Верховну Раду зі своїми пропозиціями. Про це повідомив перший заступник глави Секретаріат Президента Олександр Шлапак.

За його словами, Президент у жодному разі не виступає проти виділення коштів, а йдеться про незгоду з тим, звідки повинні бути виділені ці гроші.

Як повідомив представник Секретаріату, Віктор Ющенко вважає, що такі витрати не повинні покриватися за рахунок емісійних коштів Національного банку.

Президент пропонує на мільярд гривень збільшити дефіцит державного бюджету на 2009 рік і звернутися до банківської системи й Нацбанку із проханням допомогти профінансувати цей дефіцит.

Ющенко готовий взяти на себе зобов’язання особисто провести консультації з банкірами для того, щоб протягом декількох днів акумулювати необхідні кошти.

3 листопада Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2009 рік і направила в резервний фонд 1 мільярд гривень для боротьби з епідемією грипу.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозувала, що Верховна Рада зможе подолати вето на цей закон.
XS
SM
MD
LG