Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Польщі вручив нагороди українським вченим


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у Києві вручив чотирьом українським вченим польську національну премію «Бене Меріто» за особливий внесок у розвиток українсько-польських відносин.

Премію отримали: проректор з міжнародної співпраці Прикарпатського національного університету імені Стефаника Ігор Цепенда, доктор історичних наук, професор Львівського національного університету імені Франка, директор Інституту історичних досліджень ЛДУ Ярослав Грицак, український політолог, літературознавець, перекладач, прозаїк та поет Микола Рябчук і доктор історичних наук Владислав Верстюк.

Вручаючи премію, Сікорський подякував номінантам за відновлення діалогу між Україною та Польщею.

Після отримання премії Ярослав Грицак заявив, що вважає одним з найбільших досягнень останніх років примирення українців з поляками.

Микола Рябчук зауважив, що Польща для нього, незважаючи на всі її проблеми, є прикладом для наслідування.

«Польща – це та країна, яка має певну закордонну політику, яка має певні інтереси. Ці інтереси збігаються, великою мірою, з українськими. Звісно, що мені приємно, що хтось помічає, що я роблю. Часом більше помічають, ніж в Україні», – сказав він.

Почесну відзнаку «Бене Меріто» заснували на початку листопада цього року для вручення відомим політичним і громадським діячам Польщі та інших держав за їхні заслуги, зокрема, у поглибленні міждержавних відносин. Першим іноземцем, якому вручили цю нагороду, став екс-міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.
XS
SM
MD
LG