Доступність посилання

ТОП новини

Крим уже готується до нового курортного сезону


Гостей зваблюватимуть до Криму Ялтою
Гостей зваблюватимуть до Криму Ялтою

Сімферополь – Крим заздалегідь розпочав підготовку до нового курортного сезону. Пам’ятаючи про втрати минулого року – більш як двадцятивідсоткове зниження кількості туристів, – урядовці більше звертають уваги на рекламу кримських курортів. Уже ближчим часом кримчани збираються взяти участь у двох престижних туристичних ярмарках.

Стимулом активної підготовки до нового курортного сезону залишається спад в курортно-рекреаційній сфері, який триває вже другий рік поспіль. На новорічно-різдвяні свята, що традиційно багаті на туристів, до Криму приїхало майже на третину менше гостей. Власне, канікули ще тривають, тож остаточних цифр поки немає, а ті, що називаються, коливаються від 20 до 35% зниження кількості туристів.

Деякі кримські експерти та урядовці називають причиною цього брак реклами, епідемію грипу і традиційну економічну кризу. Однак фахова преса пише все про той же низький сервіс і завищені ціни. Що ж стосується рекламування кримських курортів, то кримський уряд обіцяє цього року збільшити на це кошти.

На участь Криму у престижних Віденському і Московському туристичних ярмарках більшу частину коштів надають самі курортно-рекреаційні і туристичні підприємства автономії – готелі «Брістоль», «Левант», «Ялта-Інтурист» та інші.

Кримчани збираються виправити непросту ситуацію

На австрійському туристичному ярмарку «Ферієнмессе» кримський стенд буде завбільшки 11 квадратних метрів. Захід пройде у Відні 14–17 січня. Кримчани розтягнуть два банери “Big Yalta”, які, як повідомила агенція «Е-Крим», уже отримали позитивні відгуки на кількох туристичних ярмарках, і проведуть презентацію низки підприємств Ялти.

На березневому туристичному ярмарку «МІТТ-2010» у Москві брендом Криму стане гасло «Ялта – місто щастя». Як повідомив директор Кримського центру розвитку туризму Микола Терещенко, загальна площа кримських стендів складе 35 квадратних метрів. Московський «МІТТ» – дуже дорогий захід, але кримські підприємства отримали значні знижки.

Протягом весни фахівці Міністерства курортів і туризму Криму разом із представниками кримського турбізнесу збираються взяти участь у ще кількох подібних ярмарках.

Один із провідних кримських фахівців курортно-рекреаційної сфери Олександр Бурдонов загалом високо оцінює наміри уряду автономії активніше рекламувати кримські курорти. Проте він переконаний, що повернути туристів до Криму можна, лише стимулюючи підвищення якості сервісу і встановлення адекватних цін на кримський турпродукт.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG