Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: рішення суду щодо Голодомору є знаковим


Президент Віктор Ющенко називає знаковим для історії рішення Київського апеляційного суду про визнання керівників більшовицького тоталітарного режиму винними в здійсненні геноциду українського народу – організації Голодомору в 1932-1933 роках.

«Це рішення відновлює історичну справедливість і дає шанс будувати Україну на чесних і демократичних засадах», – цитує главу держави його прес-служба.

Вчора Апеляційний суд Києва визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму винними у геноциді в Україні в 1932-33 роках.

Як повідомила СБУ, рішенням суду підтверджені висновки слідчих Служби безпеки про організацію і вчинення геноциду в 1932-1933 роках на території УРСР керівництвом більшовицького тоталітарного режиму – Йосипом Сталіним, В’ячеславом Молотовим, Лазарем Кагановичем, Павлом Постишевим, Станіславом Косіором, Власом Чубарем, Менделем Хатаєвичем.

Згідно з висновком проведеної у перебігу досудового слідства судової науково-демографічної експертизи Інститутом демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України, внаслідок вчиненого геноциду в Україні загинули 3 мільйони 941 тисяча людей.

У зв’язку зі смертю згаданих більшовицьких керівників суд закрив кримінальну справу.
XS
SM
MD
LG