Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині «замінували» вісім дільниць


Луганськ – Луганщина одна з найактивніших у другому турі виборів. На дільниці прийшли понад 74 відсотків електорату. За останніми даними, в Луганській області перемагає Віктор Янукович. Він набрав майже 89 відсотків голосів. За Юлію Тимошенко проголосувало трохи менше восьми відсотків виборців Луганщини.

За повідомлення прес-служби обласного управління МВС, вчора надійшли сигнали про закладену вибухівку на чотирьох дільницях у Лутугинському районі і на чотирьох дільницях у Лисичанську.

Жодна з цих інформацій не підтвердилася – вибухівку не знайшли, але робота дільниць на декілька годин була паралізована. На кожній із лисичанських дільниць було зареєстровано від півтори до двох з половиною тисяч виборців. Очевидці кажуть, що багато людей пішли додому так і не проголосувавши.

«Приїжджає міліція і каже, що наша будівля замінована. Ми швидко склали списки, бюлетені, все поклали в сейф і опломбували. Міліція відреагувала оперативно, швидко. Поки вибухотехніки не обстежили все, ми не могли відкритися», – зазначила голова комісії однієї із виборчих дільниць Світлана Охрименко.

Правоохоронці планують обов’язково знайти телефонних хуліганів. Прокуратура вже порушила дві кримінальні справи.

Дільниці залишилися без електрики?

Про випадки якихось заворушень, акцій громадської непокори або нападів на штаби не повідомляється. Щоправда, приблизно за годину після закриття дільниць у БЮТ заявили, що до їхнього штабу надходять повідомлення про відімкнення електроенергії на деяких виборчих дільницях. Так, начебто без світла опинилося селище Новодар’ївка, а з ним і одна з дільниць 112 округу. Згодом зі штабу «Донбас» стало відомо про відімкнення електропостачання ще на трьох дільницях 105 округу. Втім, поки що офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Взагалі, в обласному відділенні Комітету виборців України говорять про масове підвезення громадян до виборчих дільниць. У Комітеті пов’язують це явище з Партією регіонів, яка намагалася підвищити явку виборців.

На одній із дільниць спостерігачі виявили ручку, записи якою невдовзі зникають. У штабі Партії регіонів заявили, що такі ручки членам комісій роздають б'ютівці.

У Лисичанську під час голосування одна з вибопрців ухопила зі столу комісії 10 чистих бюлетенів і вмить укинула їх до скриньки. Жінку затримала міліція.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG