Доступність посилання

ТОП новини

Росії краще домовлятися з Януковичем – Андрій Окара


Київ – Ті конфлікти, які є, а це газ, Чорноморський флот, НАТО і мова, вони в тому чи іншому вигляді залишаться, каже російський політолог Андрій Окара.

– Якою може бути реакція Росії на перемогу Віктора Януковича на президентських виборах в Україні Радіо Свобода запитало російського політолога Андрія Окару.

– Російська влада зробила висновки з 2004 року тоиму публічно вітати переможця цих виборів найближчим часом не будуть. Але, і з Юлією Тимошенко, і з Віктором Януковичем є добрий контакт. Хто б не став президентом, контакт з ним в Росії буде гарним. Таких системних проблем, які були з Віктором Ющенком, я гадаю, що не буде. Більше того, нова політика Росії полягатиме, можливо, в тому, що хто б не був президентом, триматимуть зв’язок і з його опонентами, з опозиційними лідерами. Для того, щоб в разі, якщо контакти з президентом псуються і виходять з-під контролю, щоб можна було тиснути на нього за допомогою опозиції.

– А чи будуть вичерпані ті конфлікти, які існують між Україною і Росією?

– Я гадаю, що ті конфлікти, які є, а це газ, Чорноморський флот, НАТО і мова, вони в тому чи іншому вигляді залишаться. Можливо лише на них робитимуть якісь нові акценти. Тому що ці конфлікти залежать не від особистості президента, і не від якихось суб’єктивних моментів, а від системних моментів, пов’язаних з конкуренцією еліт і конкуренцією країн на світовому і європейському ринку.

– Для Росії є різниця: Тимошенко чи Янукович?

– Наскільки я розумію історію і біографію Віктора Януковича, то деякі особливості його минулого, вони є таким питанням, на яке з Росії простіше тиснути. Тому, я гадаю, що з Януковичем буде простіше домовлятися, якраз через це.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG